Homepage » Actualitate » 8 motive pentru care ar trebui să vezi Praga vara aceasta

8 motive pentru care ar trebui să vezi Praga vara aceasta

Publicat pe 29.07.2016 la 08:00 Actualizat pe 29.07.2016 la 08:55

Praga e unul dintre orașele europene unde poți care regăsești, în mod neașteptat, atmosfera specială a orașelor fortăreață de altădată. Cei mai mulți localnici și expați care locuiesc în Praga spun că orașul te surprinde în fiecare zi în prin arhitectura deosebită a clădirilor sale, dar și datorită spectacolele și evenimentelor care țin 365 zile pe an, ori prin monumentele moderne sau clădirile futuriste recent ridicate.

Praga e unul dintre orașele europene unde poți care regăsești, în mod neașteptat, atmosfera specială a orașelor fortăreață de altădată. Cei mai mulți localnici și expați care locuiesc în Praga spun că orașul te surprinde în fiecare zi în prin arhitectura deosebită a clădirilor sale, dar și datorită spectacolele și evenimentelor care țin 365 zile pe an, ori prin monumentele moderne sau clădirile futuriste recent ridicate.
Un city break în Praga poate fi o variantă de vacanță foarte accesibilă ca preț, mai ales vara când vrei să petreci cât mai mult timp în aer liber, ascultând concerte de muzică în parc sau urmărind piese de teatru. Ori poate îți dorești să te bucuri de vacanță pe terasele cehești, încercând noi sortimente de bere. Nu trebuie să îți faci griji cum că vei cheltui prea mulți bani pentru cazare în Praga, atât timp cât prețurile afișate online nu depășesc câteva zeci de euro . Dacă ți-ai cumpărat deja bilete de avion spre Praga, citește mai departe ca să afli care sunt câteva dintre lucrurile pe care le poți face în săptămânile care urmează, evenimentele la care poți participa și activități de vară pe care le poți face ca să ai parte de un weekend de neuitat.
Plimbă-te pe malul râului Vltava

Dacă îți plac plimbările în aer liber, unul dintre cele mai frumoase trasee pe care le poți face în Praga e o plimbare pe malul râului sau de-a lungul podurilor întinse peste apă. În perioada verii, malul Vltavei e mai tot timpul animat de tineri care se adună în diferite locuri din oraș și cântă la chitară sau de negustorii locali care organizează târguri de vechituri.
O a doua variantă ar fi să alegi o croazieră pe Vltava care se poate dovedi a fi una dintre cele mai relaxante activități pe care le poți face într-un city break ieftin în Praga în perioada verii. Poți alege o croazieră de o oră în timpul căreia vei observa din depărtare Castelul din Praga și Teatrul național. O a doua variantă ar fi să optezi pentru o croazieră de două ore, care include și micul dejun, într-un cadru mai restrâns, potrivit mai ales dacă zbori spre Praga alături de perechea ta, și te pregătești de un weekend romantic. La fel de îndrăgite de cupluri cupluri sunt croazierele de noapte care durează trei ore și includ cina la bordul ambarcațiunii. Dacă cerul e senin, o să te bucuri de unul dintre cele mai frumoase apusuri din oraș. Prețurile pornesc de la 11 euro/persoană pentru o croazieră de o oră și pot ajunge până la câteva zeci de euro.
Și dacă nu vrei nicicum să te desparți de apă chiar dacă ai ales un city break urban, e bine să știi că în Praga poți merge la plajă. În timpul verii, în oraș se amenajează o plajă artificială de câteva zeci de metri unde poți juca volei sau poți sta la plajă. Sunt numeroase cluburi și restaurante în apropiere, așa că s-ar putea să te simți ca într-o stațiune pe malul mării. Iar seara se organizează petreceri în aer liber.
Festivalul Shakespeare, din 2 până în 20 august
Se știe că Praga e un oraș care te ia prin surprindere de fiecare dată. Dacă apreciezi piesele de teatru și ești un fan al lui William Shakespeare, e bine să știi că nu trebuie să călătorești până în Anglia ca să prinzi unele dintre cele mai reușite piese de teatru contemporan.
În luna august, în Praga are loc Festivalul de teatru Shakespeare în diferite locuri din oraș, printre care și Castelul din Praga, unde se țin reprezentații în aer liber, așa că o seară petrecută acolo poate fi cu totul specială. Festivalul atrage anual mii de turiști, dar și unele dintre cele mai importante companii de teatru din lume. Sunt zeci de reprezentații dintre care poți alege, poate te atrage o tragedie, precum Richard III, sau o comedie numai bună pentru o seară de vară, cum e Visul unei nopți de vară. Poți afla mai multe detalii aici.

Explorează grădinile orașului


Grădinile istorice de la poalele Castelului din Praga sunt câteva oaze verzi în oraș pe timpul verii, când atât localnicii, cât și turiștii se adună aici pentru a se ascunde de soarele puternic. Primele grădini din Praga datează din perioada medievală și au fost amenajate de călugării care trăiau în mânăstirile de pe dealurile ce înconjurau orașul. Dar cele mai impresionante grădini care au rămas în Praga sunt cele din perioada barocă a orașului. Le poți descoperi și tu dacă vizitezi Castelul din Praga sau dacă ajungi pe dealul Petrin. La fel de spectaculoase sunt și grădinile Wallenstein, pe care nu ar trebui să le ratezi în timpul unui city break în Praga vara.

Prinde cele mai frumoase apusuri peste Vltava, din parcul Letna



Fie că optezi pentru o plimbare pe bicicletă pe malul râului sau pentru o plimbare pe unul dintre podurile orașului, Praga nu e niciodată un oraș mai special decât la apus, când toate clădirile se pierd într-o lumină blândă de vară. O a doua variantă ar fi să mergi în Parcul Letna unde, în timpul verii, sunt deschise grădinile de vară. De acolo poți surprinde unele dintre cele mai spectaculoase priveliști deasupra Vltavei, în asfințit.
De la începutul lunii august până la începutul toamnei, în Parcul Letna au loc numeroase festivaluri și concerte de muzică în aer liber, printre care și festivalul de vară dedicat teatrului și circului. Așa că e foarte probabil să te întâlnești cu clovni pe aleile din parc sau cu acrobații care zboară la câțiva metri deasupra solului. Pe lângă evenimentele care intră în categoria improvizațiilor artistice, companiile de teatru organizează diferite spectacole, în special în weekend. Pe lângă spectacole, se anunță expoziții de fotografii și workshopuri, dar și proiecții de film. Dacă zbori spre Praga însoțit de copii, încearcă să ajungi cel puțin la o reprezentație oferită de trupele de circ, în unul dintre corturile special amenajate.
Mergi la picnic în Parcul Stromovka
Dacă alegi un city break în Praga vara, ai putea să îți începi ziua cu o plimbare în parc dis de dimineața sau cu o plimbare cu bicicleta alături de perechea ta. Locul perfect unde poți face întocmai acest lucru e Parcul Stromovka, foarte popular în rândul localnicilor datorită poziției centrale pe care o ocupă, la doar 10 minute de mers pe jos de Podul Charles.
Festivaluri de muzică veche și jazz


În fiecare an, la sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august, Praga e prinsă sub vraja specială a muzicii vechi. În 2016, Festivalul de muzică veche ține până în 4 august și include o selecție impresionantă de muzică veche venețiană și influențele muzicale pe care aceasta le-a avut în secolele 16-18 în Europa. Festivalul include și reprezentații de teatru baroc și dans. Cele mai multe reprezentații sunt cu intrare liberă și au loc în Castelul din Praga, Castelul Troja și Mânăstirea Brevnov.
Un al doilea eveniment muzical important care are loc la sfârșitul lunii iulie e Festivalul de jazz care e organizat în Centrul vechi al orașului. Dacă vrei să intri în contact cu nume importante de pe scena jazz a Cehiei, atunci poți participa la festivalul care se organizează în fiecare vară în Praga. Intrarea e gratuită la toate reprezentațiile, majoritatea dintre ele având loc în aer liber, în piețele centrale ale orașului.

Oprește-te la Muzeul berii din Praga


Nu e nici un sezon mai potrivit să vizitezi Muzeul berii din Praga decât în mijlocul verii. Cum vinul nu mai e prioritar când mergi pe terasă, ai putea încerca una dintre cele peste 30 de sortimente de bere cehă la draft ca Urquell, Lev, Rohozec sau Budvar, ori alte mărci internaționale. Prețurile pentru o halbă de bere pornesc de la 1 euro. Berea locală e foarte ieftină în Cehia, așa că poți încerca o sumedenie de sortimente. Localul cunoscut ca „Muzeul berii” e deschis în fiecare zi de la 12:00 – 3:00 dimineața, și e situat în apropierea Centrului vechi al orașului.


Excursie de o zi la Karlovy Vary
Dacă întâmplarea face să îți poți prelungi city break-ul în Praga și poți petrece mai multe zile la destinație, ai putea călători în afara orașului la Karlovy Vary, un loc cochet aflat în apropiere de Praga, recunoscut pentru centrele spa și de relaxare amplasate într-un peisaj pitoresc, specific stațiunilor de munte. Cred că nu există mod mai plăcut să îți închei o vacanță în Praga decât relaxându-te înainte de a lua avionul spre București. Dacă programul îți permite să-ți prelungești city break-ul, e indicat să nu pleci spre Karlovy Vary în weekend, ci în timpul săptămânii, dacă nu vrei să te întâlnești cu foarte mulți turiști și localnici care s-ar putea să facă același lucru.
Tu ce alte activități sau locuri din Praga ai mai pus pe lista ta de vacanță sau ce ponturi poți da pentru un city break în Praga vara?

Foto: Antonshutterstock / Shutterstock.com

În articolul
8 motive pentru care ar trebui să vezi Praga vara aceasta
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Rețetă de cheesecake cremos din doar trei ingrediente. Îți ia 10 minute să îl prepari și are un gust delicios
Retete • la 00:14
Rețetă de cheesecake cremos din doar trei ingrediente. Îți ia 10 minute să îl prepari și are un gust delicios
  • Cum să gătești un cheesecake din doar trei ingrediente
  • Nu conține zahăr, dar are un gust fabulos
Alertă în România! Au fost depistați tânțari care răspândesc malaria. Cât de periculoși sunt
Stiri interne • ieri la 23:42
Alertă în România! Au fost depistați tânțari care răspândesc malaria. Cât de periculoși sunt
  • Țânțarii care să răspândesc malaria au fost depistați în România
  • Semnal de alarmă din partea specialiștilor pentru toți românii
Xtra Night Show. Cum au sărbătorit Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, de ziua ei de naștere, în Dubai: „Nu am apucat să...”. Și-au planificat vacanța din timp
Emisiuni TV • ieri la 23:30
Xtra Night Show. Cum au sărbătorit Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, de ziua ei de naștere, în Dubai: „Nu am apucat să...”. Și-au planificat vacanța din timp
  • Cum au sărbătorit Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, de ziua ei de naștere, în Dubai
  • Și-au planificat vacanța din timp
Una dintre dansatoarele lui Dorian Popa, acuzată că ar fi motivul despărțirii dintre el și Babs: „O relație...”. Cum a comentat Bianca zvonurile / FOTO
Showbiz intern • ieri la 22:10
Una dintre dansatoarele lui Dorian Popa, acuzată că ar fi motivul despărțirii dintre el și Babs: „O relație...”. Cum a comentat Bianca zvonurile / FOTO
  • Una dintre dansatoarele lui Dorian Popa, acuzată că ar fi motivul despărțirii dintre el și Babs
  • Cum a comentat Bianca zvonurile / FOTO
Laura Brumă și-a dus de urgență mama la spital! Artista, mesaj direct din Ambulanță: ”Consider să aflați...” / FOTO
Showbiz intern • ieri la 22:01
Laura Brumă și-a dus de urgență mama la spital! Artista, mesaj direct din Ambulanță: ”Consider să aflați...” / FOTO
  • Mama Laurei Brumă a ajuns la spital
  • Artista este alături de ea în cele mai dificile momente
Mireasa – Capriciile Iubirii. Antonia, Cristina și Elena, la un pas de eliminare, după ce au încălcat regulamentul: ”Ne dorim să rămânem” / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 21:11
Mireasa – Capriciile Iubirii. Antonia, Cristina și Elena, la un pas de eliminare, după ce au încălcat regulamentul: ”Ne dorim să rămânem” / VIDEO
  • Trei concurente ar putea părăsi curând casa Mireasa
  • Vestea că au ajuns în cursa de eliminare le-a dezamăgit
Vezi toate știrile noi
Recomandări
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
recomandare pe observatornews.ro
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
recomandare pe as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
recomandare pe antena3.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Horoscop 26 aprilie 2024. Peștii visează cu ochii deschiși, Gemenii pornesc pe un nou drum
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 26 aprilie 2024. Peștii visează cu ochii deschiși, Gemenii pornesc pe un nou drum
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
recomandare pe antena3.ro
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
Petre Roman, gest ȘOC în urmă cu puțin timp! Puțini au observat detaliul
recomandare pe playtech.ro
Petre Roman, gest ȘOC în urmă cu puțin timp! Puțini au observat detaliul
Cu ce stropesc bunicii de la ţară florile din curte. Varianta naturală care ţine dăunătorii la distanţă
recomandare pe playtech.ro
Cu ce stropesc bunicii de la ţară florile din curte. Varianta naturală care ţine dăunătorii la distanţă
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Vești bune pentru pensionari! Guvernul a făcut anunțul mult așteptat!
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești bune pentru pensionari! Guvernul a făcut anunțul mult așteptat!
Se pun la bătaie 415 milioane de euro de la stat! Cine primește banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se pun la bătaie 415 milioane de euro de la stat! Cine primește banii
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close