Ai auzit de dieta microbiotică? Te scapă de kilogramele în plus rapid şi sănătos
Publicat pe 06.08.2014 la 16:31 Actualizat pe 06.08.2014 la 16:40
Dieta macrobiotică este printre cele mai vechi diete create, iar prima oară când filozoful japonez George Oshawa a creat-o a fost cu scopul de a forma un regim de viaţă sănătos, care să îl ajute să se vindece de o boală de care suferea.
Dieta macrobiotică este printre cele mai vechi diete create, iar prima oară când filozoful japonez George Oshawa a creat-o a fost cu scopul de a forma un regim de viaţă sănătos, care să îl ajute să se vindece de o boală de care suferea.
Acesta şi-î creat un regim bazat pe orez brun şi alge, alimente care predomină in bucătăria japoneză. Observând beneficiile pe care un astfel de regim l-a avut pe termen lung, Oshawa a creat mai multe tipuri de diete macro, aducând în aceasta dieta şi cereale integrale, dar şi anumite tipuri de alimente sărace în grăsimi şi anumite fructe şi legume.
Principiile dietei macrobiotice
Sunt permise anumite alimente cum ar fi: peşte şi carnea, de preferat ar fi să fie consumate crude. Să nu uităm că japonezii sunt cei mai mari consumatori de peşte crud (sushi), de asemenea se numără şi printre cei mai sănătoşi şi longevivi oameni din lume.
Puteţi alege să consumaţi cereale integrale şi derivate din aceastea, legume şi fructe organize, sau cultivate sezonier, alegele marine deosebit de bogate în nutrienţi, considerate adevărate izvoare de sănătate având avantajul că pot fi consumate pe tot parcursul anului. Apoi alegeţi să consumaţi de 3-4 ori pe săptămână leguminoasele cum sunt fasolea, năutul, lintea, alegeţi supele din legume gătite cât mai simplu şi bineînteles fără adaosuri de sosuri grele.
La capitolul condiment aveţi voie cât mai puţine condimente să consumaţi, pentru că totul ţine de simplitate şi aveţi voie să alegeţi ulei de susan, de măsline, de struguri sau de cocos, sare de mare şi tofu, faimoasa brânză de soia, care este considerată un condiment în bucătăria japoneză, deoarece este un aliment care preia gustul alimentelor cu care este amestecat.
L.F.
Foto: Hepta