"Alertă, răpire copil", un proiect de 300.000 de euro care a făcut fâs în cazul elevei dispărute!
Publicat pe 16.02.2014 la 00:03 Actualizat pe 16.02.2014 la 00:00
Poliţia s-a mişcat în ritm mioritic în cazul elevei de 15 ani care a dispărut fără urmă, din centrul Capitalei, iar un proiect în care s-au investit 300.000 de euro s-a dovedit inutil.
Poliţia s-a mişcat în ritm mioritic în cazul elevei de 15 ani care a dispărut fără urmă, din centrul Capitalei, iar un proiect în care s-au investit 300.000 de euro s-a dovedit inutil.
"Alertă, răpire copil", un program care a costat 300.000 de euro, la care Poliţia Română a contribuit cu 10%, restul fiind bani europeni, şi-a dovedit încă o dată ineficienţa. La demararea proiectului, în 2011, poliţiştii lansau sloganul "Când un copil este răpit, fiecare secundă contează!". Însă cazul Iuliei Ionescu, eleva dispărută din senin din centrul Capitalei, programul n-a funcţionat. Conform regulamentului care a stat la baza înfiinţării programului, condițiile pentru declanșarea "Alertă Răpire Copil" sunt: vârsta copilului să fie de până la 18 ani, existența martorilor care să confirme răpirea, sau în cazul unei dispariții datele anchetei să conducă la concluzia că a fost răpit sau că i se pune în pericol viața. Iar despre Iulia Ionescu existau indicii că eleva a dispărut în mod misterios, părinţii suspectând că fata lor ar fi fost sechestrată. Aşa că s-ar fi putut încadra la această categorie, mai ales că mai-marii de la minister au dispus ulterior organizarea unei celule de criză.
Au aşteptat două zile
Cu toate că mama disperată precizase la poliţie că fiica ei obişnuia să telefoneze periodic, pentru a o anunţa că este bine, şi că suspectează că eleva dispărută este în pericol, poliţiştii au aşteptat 48 de ore până s-au hotărât să mediatizeze cazul. Asta în condiţiile în care se laudă cu sloganul "Fiecare secundă contează"....
Citeşte şi: