Asalt împotriva jihadiştilor ISIS! 100.000 de civili, folosiţi ca scuturi umane!

© Hepta

Tensiuni din ce în ce mai mari în Irak. Forțele armate i-au îndeamnat pe luptătorii grupării Statul Islamic din Mosul să se predea.

Mesajul militarilor a vinit la o zi distanță după lansarea asaltului final pentru eliberarea ultimului bastion major din Irak de sub controlul jihadiștilor ISIS. Forţele armate le-au cerut civililor să rămâne în casele lor în zona veche a orașului Mosul.

„Stați departe de locurile publice și profitați de orice ocazie de a veni la forțele irakiene pentru a evita să fiți utilizați drept scuturi umane”, se arată într-un pliant semnat de comandantul Rashid Yarallah.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a anunţat că aproximativ 100.000 de civili sunt „reținuți ca scuturi umane" de către jihadiști în zona veche a orașului Mosul.

Forțele armatei irakiene, cele antitero (CTS) și ale poliției federale au lansat duminică un asalt pentru a prelua controlul asupra zonei vechi a orașului Mosul, unde s-a regrupat marea majoritate a jihadiștilor Statului Islamic. Oraşul Mosul a căzut în mâinile ISIS în 2014.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.

 

 

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro