Castenele coapte, o alegere sănătoasă! Combat anemia, depresia şi sunt recomandate în curele de slăbire
Publicat pe 15.10.2014 la 14:41 Actualizat pe 15.10.2014 la 14:59
Ştiai că e bine să mănânci castane? De ce? E simplu! Castanele coapte sunt sursă bogată de fibre, conţin o cantitate mică de grăsimi şi sunt bogate în carbohidraţi. Sunt recomandate în curele de slăbire şi pot fi o gustare ideală între mese. Au numeroase beneficii, conţin o mulţime de vitamine şi combat depresia, stările de oboseală şi anemia.
Ştiai că e bine să mănânci castane? De ce? E simplu! Castanele coapte sunt sursă bogată de fibre, conţin o cantitate mică de grăsimi şi sunt bogate în carbohidraţi. Sunt recomandate în curele de slăbire şi pot fi o gustare ideală între mese. Au numeroase beneficii, conţin o mulţime de vitamine şi combat depresia, stările de oboseală şi anemia.
Chiar dacă au doar jumătate din caloriile nucilor sau alunelor, adică aproximativ 200 de calorii la 100 de grame, ele sunt foarte săţioase şi energizante şi alungă senzaşia de foane care apare de obicei în curele de slăbire.
Există mai multe modalităţi pentru a consuma castane: se pot prepara sub formă de piure sau fierte, dar cea mai gustoasă variantă de preparare sunt castanele coapte. Înainte de coacere este bine să le crestăm coaja.
Iată câte beneficii au castanele pentru sanatate, potrivit site-ului obiectiv.info:
1. Sun o sursă bogată de vitamina E, care este esenţială pentru pentru hidratarea pielii. 100 de grame de castane conţin o treime din necesarul zilnic al unui adult.
2. Conţin zinc, potasiu, fosfor, magneziu, fier, lecitina, vitamina C, plus vitamine din complexul B.
3. Consumul regulat de castane ajută la scăderea colesterolului şi la prevenirea bolilor cardiovasculare.
4. Au chiar şi efect antidepresiv, combat stările de oboseală datorită vitaminelor de tip B pe care le conţin.
5. Ajută la combaterea anemiei, deoarece conţin vitamine de tip B.
6. Îmbunătăţesc circulaţia sângelui.
7. Stimulează digestia.
8. Conţin proteine care se asimilează foarte uşor de organism.
9. Pot fi folosite şi ca remediu împotriva problemelor respiratorii şi a tusei.
10. Îmbunătăţesc elasticitatea vaselor de sânge.
11. Întăresc oasele.
12. Dacă sunt prelucrat termic, nu îşi pierd proprietăţile în timpul gătirii.
13. Combat accneea.
14. Reglează tensiunea arterială.
Nutritioniştii recomandă să se evite un adaos prea mare de sare la prepararea castanelor, mai ales dacă suferiţi de boli de inimă.