Ce fruct poate stopa boala Alzheimer? Iată ce au descoperit specialiştii
Publicat pe 30.08.2014 la 19:30 Actualizat pe 30.08.2014 la 20:34
Un studiu realizat recent de Universitatea Huddersfield din Marea Britanie a arătat că un ingredient extras dintr-un frucdt poate stopa evoluţia maladiei Alzheimer.
Un studiu realizat recent de Universitatea Huddersfield din Marea Britanie a arătat că un ingredient extras dintr-un frucdt poate stopa evoluţia maladiei Alzheimer.
Ingredientul extras din rodii, denumit punicalagin, previne inflamaţiile care distrug celulele cerebrale, precizează autorii studiului. Ei speră că descoperirea lor îi va ajuta şi pe pacienţii diagnosticaţi cu artrită reumatoidă şi cu maladia Parkinson, prin reducerea inflamaţiilor dureroase, specifice acestor boli, conform Daily Mail.
Maladia Alzheimer afectează 800.000 de persoane în Marea Britanie şi 163.000 de cazuri noi sunt diagnosticate în fiecare an. Testele de laborator au arătat că punicalaginul, o formă de polifenol, din rodii poate să inhibe inflamaţiile din anumite celule cerebrale specializate.
L.F.
Foto: Hepta
Citeşte şi: