Chec cu banane și topping de ciocolată albă și merișoare
Publicat pe 14.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 14.12.2017 la 10:14
Checul cu banane şi topping de ciocolată albă, bun de te lingi pe degete. Acest preparat este un adevărat deliciu, uşor de gătit şi foarte gustos.
Checul cu banane şi topping de ciocolată albă, bun de te lingi pe degete. Acest preparat este un adevărat deliciu, uşor de gătit şi foarte gustos.
- Încearcă și: Biscuiţi de casă cu ciocolată şi mentă
INGREDIENTE:
- Trei banane mari;
- 1 ou mare, la temperatura camerei
- 1/3 cană de iaurt simplu grecesc;
- 2 linguri de ulei de nucă de cocos;
- 1/3 cană de miere;
- Două linguri de zahăr brun;
- O linguriță esență de vanilie;
- O linguriță de bicarbonat de sodiu;
- 1/4 linguriță de ghimbir măcinat
- 1/4 linguriță sare;
- 1 1/2 cești făină
- 1/2 ceașcă de merișoare uscate
- Încearcă și: Tartine din cartofi dulci cu nuci şi brânză de capră
- Pentru topping -
- 120 grame de cremă de brânză;
- Două linguri de iaurt;
- O linguriță extract de vanilie pură;
- 1/2 cană zahăr pudră;
- 30 grame de ciocolată albă tocată;
- 1/4 linguriță ulei de nucă de cocos;
- Încearcă și: Piept de pui cu varză de Bruxelles și bacon
- Încearcă și: Muşchi de porc cu legume la grătar
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 180 de gradeSe unge cu ulei o tavă de copt și apoi se lasă deoparte. Se amestecă bananale, oul, iaurtul și uleiu. Se mixează până ce se obșine un amestec omogen.
Într-un castron, se amestecă siropul de arțar, zahărul brun și vanilia. Se adaugă bicarbonatul de sodiu, ghimbirul măcinat și sarea și se amestecă până ce toate ingrediebtele se combină. Se adaugă peste făină și se amestecă pțnă ce aceasta se integrează complet. Iar apoi apoi se adaugă merișoarele. Se pune aluatul obținut în tava pregătită și se introduce în cuptor pentru aproximativ 60 de minute. După ce checul este gata se lasă timp de 15 minute să se răcească înainte de a se scote din tava de copt.
Între timp, se pregătește toppingul de ciocolată albă. Într-un alt castron se amestecă crema de brânză, iaurtul grecesc și esenșa de vanilie, Se mixează, la viteză medie, pănă ce toate ingredientele se combină perfect și se obșine o cremă omogenă. Se adaugă, treptat, zahărul pudră, și se mixează, la viteză redusă,pțnă ce acesta se integrează complet. Într-un bol mic, în cuptorul de microunde, se combină ciocolata și uleiul de cocos, iar apoi se combină cu amestecul de iaurt și cremă de brânză. Se întinde toppingul peste chechul răcit, iar deasupra se presară merișoare. Se servește imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.