CONSUMUL de CEAI îţi poate afecta sănătatea! Ce trebuie să ştii despre băuturile pe bază de plante
Publicat pe 28.01.2015 la 08:38 Actualizat pe 28.01.2015 la 09:11
Românii apelează cu încredere la tratamentul pe bază de ceai, în tratarea diferitelor afecţiuni şi stări de boală, fiind unul din cele mai ieftne şi la îndemână tratamente.
Românii apelează cu încredere la tratamentul pe bază de ceai, în tratarea diferitelor afecţiuni şi stări de boală, fiind unul din cele mai ieftne şi la îndemână tratamente.
Specialiştii în terapia naturistă sunt de părere că ceaiurile, oricât de benefice ar fi pentru organism, se pot transforma într-un produs toxic, dacă nu ţinem cont de anumite aspecte atunci când îl consumăm, informează emaramures.ro.
Medicul Radu Vint a declarat pentru publicaţia citată că ceaiurile de sunătoare, ceapă, pedicuţă sau chiar muşeţel, pot afea efecte nefaste asupra organismului şi chiar să declanşeze boli grave. Acest lucru se întâmplă dacă sunt consumate în exces, iar un amestec de plante ar trebui consumat de cinci până la zece ori într-o lună.
"Sunătoarea, consumată în exces, poate produce nevralgii, în special la nivelul nervilor din partea superioară a corpului. Nevralgie insemana dureri pe traiectul nervilor sau dureri de cap. Ceaiul de ceapă - folosit în special la răceli, viroze - în exces da dureri precordiale, conjunctivită sau dureri de cap. De asemenea, mărarul, folosit pentru scăderea trensiunii arteriale, că adjuvant al medicamentelor hipotensive, poate da o creștere în greutate și este contraindicat persoanelor supraponderale”, a explicat doctorul Radu Vint.
Proprietarii magazinelor naturiste care comercializează plante medicinale sunt de acord că e necesară recomandarea unui medic și că unele remedii au contraindicații .
A.M.
Foto: a1.ro
Citeste si:
Ai pietre la rinichi? Iată 5 ceaiuri care te scapă DEFINITIV de ele
Alimentele MINUNE care pot înlocui medicamentele! Le-ai încercat?