Cum îți cureți colonul în mod eficient! Trucurile care nu dau greș niciodată

Colon / foto: Hepta

Statisticile arată că 1 din 20 de locuitori ai țărilor dezvoltate sunt afectați de cancerul de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer, iar numărul acesta ar putea crește.

În mod curent, ființa umană asimilează numai 10% din nutrienții din hrana lor, remarcă un medic specialist. Alimentele prăjite, bogate în amidon, cu aditivi și cu multe proteine îngreunează foarte mult placa de mucoid, formată din materie parțial digerată și în stare de putrefacție, amestecată cu substanțe toxice și medicamente.

Din această cauză, se poate ajunge foarte ușor să se apese pe organele din vecinătate(ficat, vezică biliară), iar treptat, colonul ajunge să devină un fel de ”groapă de gunoi a organismului”.

La temperatura de 37 grade Celsius, placa mucoidală intră în descompunere, răspândind toxine, otravă și bacterii în circuitul sanguin și de aici în tot organismul, cauzând diferite boli, chiar cancer.

Când afli că ai probleme cu colonul. Dacă suferi de:

-stări de oboseală, somnolență, sistem imunitar slabit

– digestie proastă: balonare, diaree, constipație, grețuri

– respirație grea, transpirație cu miros neplăcut, depozite albicioase pe limbă:

– obezitate sau abdomen proemient

– insomnii, cearcăne

– păr casant, piele uscată , acnee

– dureri de cap sau de spate

– parazițiă intestinali, trebuie să iei neapărat măsuri.

Medicii recomandă consumul de fibre, renunțarea treptată la carne și introducerea în alimentație a unor alimente bogate în fibre. O alimentație sănătoasă de tip vegetarian , lipsită de toxine, aditivi sau grăsimi contribuie la sănătatea organismului și bineînțeles la cea a colonului.

O cantitate de minimum 35 grame de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40% riscul apariției cancerului de colon, relatează secretele.com.
Poți consuma pâine integrală, făină de ovăz, orez brun, cereale iontegrale, dar și gustări din alune, prăjituri de orez, semințe de floarea soarelui între mesele principale, fasole și linte.

Și legumele cu frunze verzi țin toxinele la distanță de colon. Spanacul, mazărea verde și varza sunt excelente, în orice anotimp. Nici merele, strugurii și alte fructe pe bază de apă nu trebuie să lipsească din alimentație.

V.M

Citește și:


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro