Cum să controlezi foamea? Împiedic-o să te mai controleze ea pe tine!
Publicat pe 03.10.2015 la 21:00 Actualizat pe 03.10.2015 la 21:10
Ştiai că foamea este de zece feluri şi toate pot fi controlate? Ai grijă atunci când mănânci, să ştii dacă îţi e cu adevărat foame.
Ştiai că foamea este de zece feluri şi toate pot fi controlate? Ai grijă atunci când mănânci, să ştii dacă îţi e cu adevărat foame.
1.Foamea adevărată
Ea indică exact momentul în care organismului îi e foame. În asemenea situaţii, îţi vine să mănânci tot ce-ţi pică în mâini. Ai grijă să o satisfaci prin mâncăruri sănătoase şi cantităţi mărunte.
2. Foamea TV
Mulţi dintre noi avem intenţia de a mânca constant. Gândeşte-te să îţi satisfaci foamea înainte de a te aşeza în faţa televizorului şi găseşte o altă acţiune pe care s-o faci cu mâinile în timp ce te uiţi la emisiunile favorite. Tricotează sau apelează la jucăriile antistres.
3. Foamea de plictiseală
Când nu ştii ce să faci, mergi la frigider şi te apuci să mănânci orice îţi face cu ochiul. Încearcă să-ţi transformi momentele de plictiseală în momente de relaxare: citeşte o revistă, mângâie căţelul etc.
4. Foamea provocată de nervi
Din cauza scăderii glicemiei, starea de iritare se instalează şi nu mai gândeşte clar. Unii oameni devin foarte nervoşi atunci când le e foame. Învăţaţi să recunoaşteţi problema şi mâncaţi fructe sau câţiva biscuiţi neîndulciţi.
5. Foamea de după-amiază.
După ora 3 nivelul de energie scade şi mulţi simt nevoia să îşi cumpere ceva de mâncare. Dr. Michelle May, specialist în nutriţie, spune că cel mai bine ar fi să luăm gustări bogate în proteine: nuci, alune, mici porţii de brânză şi iaurt simplu.
6. Foamea de stres
Stresul este alt factor care provoacă foamea. În afara tehnicilor de reducere a stresului, am putea să ne oprim şi să ne concentrăm asupra beneficiilor pe care le-am avea dacă am lua o gustare sănătoasă: scăderea în greutate sau scăderea tensiunii arteriale.
7.Foamea de înainte de menstruaţie
Asta e problema femeilor de pretutindeni: înainte de menstruaţie, apetitul o ia razna! Puteţi mânca puţin mai mul decât de obicei, pentru că după menstruaţie vă veţi găsi echilibrul alimentar.
8. Foamea care e prezentă în minte şi nu în stomac
De fapt încerci să amâni ceva ce trebuie să faci, aşa că vrei o pauză. Să mănânci în momentul respectiv de face să te simţi bine şi confortabil. Preferabil e să foloseşti momentele acestea gândindu-te dacă ţi-e foame cu adevărat sau vrei să faci altceva
9. Foamea, doar o şansă
Nu ţi-e foame cu adevărat, doar ai ocazia de a mânca ceva. Dacă găseşti o tăviţă cu fursecuri rămase, dacă tot ai ajuns până acolo, serveşti şi tu. Dacă iei un fursec, mănâncă-l încet şi savurează-l. Un fursec din când în când nu face ravagii, dar trei în fiecare zi, da!
10. Foamea de sărbătoare
Ocaziile speciale ne fac să mâncăm mai mult decât avem nevoie. Problema apare atunci când nu vezi niciun alt mod de a sărbători ceva decât cu foarte multă mâncare. Femeile, ar putea, de exemplu, să înlocuiască ieşirile de genul cu o şedinţă de tratament cosmetic. Bărbaţii, cu un meci de fotbal văzut alături de băieţi sau o plimbare cu bicicleta. Soluţii vor fi întotdeauna!
Sursă foto: Youtube
A.C.