Cum să fierbi ouă perfecte de Paşte! Trebuie doar să urmezi câţiva paşi şi succesul e garantat!
Publicat pe 04.04.2015 la 12:28 Actualizat pe 04.04.2015 la 12:29
De Paşte, orice gospodină îşi doreşte să pună pe masă ouă frumos colorate, încondeiate şi mai ales care să nu fie sparte. Pentru a avea ouă perfecte de Paşte este suficient să urmezi nişte paşi cât se poate de simpli.
De Paşte, orice gospodină îşi doreşte să pună pe masă ouă frumos colorate, încondeiate şi mai ales care să nu fie sparte. Pentru a avea ouă perfecte de Paşte este suficient să urmezi nişte paşi cât se poate de simpli.
Poţi fierbe ouăle perfect pentru Paşte, indiferent dacă le preferi moi, cleioase sau mai tari. Pentru ca acestea să fie perfect făcute şi să arate impecabil pe masa de Paşte, trebuie să ţii cont de câteva reguli.
1. aşază ouăle într-o oală cu apă rece.
2. Pune oala pe aragaz, la foc mare.
3. În momentul în care apa a început să fiarbă, opreşte focul şi acoperă oala cu un capac.
În funcţie de cum vrei să fie ouăle - moi, cleioase sau tari, fii atent la ceas.
Astfel, pentru ca ouăle să fie moi lasă-le în oală timp de patru minute.
Pentru ouă cleioase, ouăle trebuie să stea în oală cu apa fiartă timpă de şase minute.
Pentru ca ouăle să fie tari, acestea trebuie lăsate în oală 10 minute.
(D.A.)
FOTO: Hepta
Citeşte şi:
Cum îţi dai seama dacă un ou este proaspăt sau nu? Uite o demonstraţie practică simplă
Ştiai că ouăle au efect asupra personalităţii? Cum este posibil