Cum să pregăteşti corect slănina pentru Crăciun! O reţetă nemaipomenită
Publicat pe 06.12.2016 la 18:40 Actualizat pe 06.12.2016 la 18:47
Se apropie sărbătorile de iarnă, iar gospodinele se pregătesc cu cele mai gustoase bucate. Pentru a pregăti cea mai bună slănină, aveţi nevoie de o reţetă secretă pe care v-o spunem mai jos.
Se apropie sărbătorile de iarnă, iar gospodinele se pregătesc cu cele mai gustoase bucate. Pentru a pregăti cea mai bună slănină, aveţi nevoie de o reţetă secretă pe care v-o spunem mai jos.
Ingrediente:
- 1 kilogram de slănină de pe burtă porcului, mai subţire
- 8 căţei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 1 lingură boabe de piper
- 6-8 boabe de ienibahar (opţional)
- zeamă de varză (sau apă cu sare)
- 2-3 linguri boia de ardei dulce
- 1 lingură de ulei
- 1 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Pune la fiert 4-5 litri de zeamă de varză. Adaugă foile de dafin, căţeii de usturoi, piperul, apoi pune slănina porţionată în bucăţi mari. Lasă totul să fiarbă timp de 40 de minute. După ce bucăţile de slănină s-au fiert, scoateţi-le şi aşezaţi-le între două funduri de lemn că să se răcească, în chiuvetă, unde se va scurge zeamă. Restul usturoiului se trasnforma într-o pastă, pe care o frecăm cu o linguriţă de sare şi o linguriţă de ulei, iar compoziţia rezultată se întinde peste bucăţile de slănină. Adăugaţi pudra de boia de ardei dulce, apoi puneţi totul la rece.
R.P.