Homepage » Actualitate » Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare! "Mi-am asumat o luptă cu demnitate, onoare, mult curaj. Nu e uşor să te lupţi cu preşedintele statului tău, care are toate pârghiile"

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare! "Mi-am asumat o luptă cu demnitate, onoare, mult curaj. Nu e uşor să te lupţi cu preşedintele statului tău, care are toate pârghiile"

Publicat pe 08.08.2014 la 14:10 Actualizat pe 08.08.2014 la 15:21

Dan Voiculescu a fost condamnat în această după-amiază în dosarul Telepatia, cel mai controversat dosar al perioadei post-decembriste.

Dan Voiculescu a fost condamnat în acestă după-amiază în dosarul Telepatia, cel mai controversat dosar al perioadei post-decembriste.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare şi 5 ani interzicerea unor drepturi civile.

Fostul şef al ADS, Corneliu Popa, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Jean Cătălin Sandu a fost condamnat la 6 ani de închisoare.

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat 8 ani de închisoare.

Sorin Pantiş a fost condamnat 7 ani de închisoare.

Vlad Nicolae Săvulescu a fost condamnat la 6 ani de închisoare.

Gheorghe Sin, 4 ani de închisoare cu suspendare.

Constantin Baciu, 4 ani de închisoare cu suspendare.

Alexandru Petre, 3 ani de închisoare cu suspendare.

Flavius Adrian Pop, 5 ani de închisoare.

Vica Ene, 3 ani cu suspendare.

"Nu am niciun fel de regret, această bătălie nu m-a avut pe mine ca beneficiar"

Cu doar câteva ore înainte de pronunţarea deciziei în dosarul Telepatia, Dan Voiculescu a declarat că nu se aşteptă la o condamnare dar că pune "răul înainte". "Aştept verdictul la ora 12:00, după care mă duc acasă, fac o baie şi aştept să vină...cine vine...că nu ştiu care sunt regulile. Verdictul nu poate fi decât de natură să mă ducă nu ştiu unde sau să nu fie. Adică nimic nu e stabilit dinainte, judecătorii vor lua o decizie şi o vor comunica în şedinţă publică. Nu merg la instanţă, n-are rost. Acum mă duc puţin la birou, apoi acasă", a declarat Dan Voiculescu, în această dimineaţă, la sediul IPJ Ilfov. "Nu am niciun fel de regret, această bătălie nu m-a avut pe mine ca beneficiar. Eu n-am avut decât de pierdut. Mi-era atât de simplu să calc în picioare libertatea presei şi să le spun celor de la Antena 3 să-l lase pe Băsescu în plata Domnului...", a continuat Dan Voiculescu.

"Nu-i uşor să te lupţi cu preşedintele statului tău "

Acesta a afirmă că, dacă va intra la închisoare, modul lui de viaţă se va schimba, însă a susţinut că este pregătit. "Eu am un mare noroc legat de circumstanţele acestea. Până la 34 de ani, am stat cu soţia şi cu doi copii într-o cameră de 24 de metri. Aveam o sufragerie de opt metri şi, ce e interesant, WC-ul era în curte. Iarna nici nu vă povestesc cum era prin zăpadă să te duci la toaletă în curte. În momentul în care ai trăit până la 34 de ani în aceste condiţii, eu nu cred că condiţiile de la penitenciar pot fi mai rele decât alea. Pentru că oricum am înţeles că toaleta e înăuntru, nu e afară. Am înţeles că suntem doi-trei camarazi, nu mai mulţi, adică nu suntem un regiment. Condiţiile în sine nu sunt de natură să mă sperie. Nu sunt speriat. Îmi pare rău, sufăr, mă doare faptul că 12 oameni nevinovaţi suferă. Sunt nişte oameni extraordinari, care toată vaiaţa lor n-au făcut decât să muncească. Eu fiind vânat, a trebuit să se creeze ideea de privatizare ilicită. Ma deranjează că familia suferă fără vină. Produc rău în jurul meu fără să vreau. Dar asta este viaţa. Nu sunt resemnat şi n-am să fiu niciodată. Mi-am asumat o luptă cu demnitate, onoare, mult curaj. Nu e uşor să te lupţi cu preşedintele statului tău, care are toate pârghiile", a adăugat Dan Voiculescu.

"Voi fi şi mai puţin monden"

Întrebat cum îl va afecta o eventuală condamnare, Dan Voiculescu a spus că probabil că îl va face mai însingurat. "Eu, oricum, eram mai însingurat. Nu aveam grupuri, prietenii, nu eram monden. Probabil voi fi şi mai puţin monden după însingurarea asta", a conchis Dan Voiculescu. Dan Voiculescu a afirmat că, aseară, a stat cu familia. "Am băut trei pahare cu vin alb, am mâncat varză călită cu cârnaţi olteneşti, m-am uitat la Mihai Gâdea, la emisiune. Am dormit bine. Nu sunt stresat, speriat", a mai spus preşedintele fondator al PC.
El a mai spus că, dacă va condamnat la închisoare, cu siguranţă va scrie cărţi. "E cel mai bun lucru de făcut acolo. Ai linişte, nu ai stres, orele de masă sunt fixe, orele de somn sunt fixe. Va fi un program ordonat", conchis Voiculescu.

"Rechizitoriul este bazat pe falsuri, nu pe probe, nici directe, nici indirecte"

Dan Voiculescu a susţinut, marţi, în ultimul cuvânt, că rechizitoriul dosarului ICA este "incorect" şi "bazat pe falsuri, nu pe probe", şi că întreaga urmărire penală s-a făcut în lipsa sa pentru că timp de un an şi trei luni a fost "vânat" de procurori, fără a fi chemat la DNA. "Este creată o naraţiune care este făcută cu talent de scriitor, nu de procuror. Ascultând-o pe doamna procuror mi-am notat doar câteva lucruri, dar rechizitoriul este bazat pe falsuri, nu pe probe, nici directe, nici indirecte", a spus Voiculescu. Acesta a mai declarat că sunt martori care spun că procurorul de caz îi determina să spună "lucruri grave" despre el.

Prejudiciu din dosarul Telepatia, o aberaţie

În mai multe rânduri, Dan Voiculescu a spus că prejudiciul din Dosarul Telepatia reprezintă o aberaţie. Într-o postare pe blogul personal şi intitulată "Prostia nu doare", el face referire la un articol apărut în presă şi care nu face altceva decât să confirme că prejudiciul de 60 de milioane de euro este utopic şi obţinut prin presiuni ale procurorului.
"Am primit astăzi de la un ziar politic, deţinut de Elena Udrea, un ajutor nesperat. Într-un articol de două pagini publicat în print şi în on-line, materialul demonstrează că valoarea de 60 de milioane de euro vehiculată în dosarul ICA este o aberaţie. Conform aşa-ziselor documente şi probe prezentate, patrimoniul ICA ar valora aproximativ 7 milioane de dolari. Această valoare rezultă dintr-o comparaţie făcută în raport cu terenul Societăţii Naţionale <Tutunul Românesc> (dublu ca suprafaţă, aflat în imediata vecinătate a terenului ICA) care a fost evaluat - conform spuselor <vitejilor> regimului Băsescu-Udrea - la aproximativ 14 milioane de dolari. Însă, domnilor jurnalişti independenţi plăţiti de Elena Udrea, de la 7 milioane la 60 de milioane de euro, este o diferenţă enormă. Vă mulţumesc pentru că, prin materialul publicat, recunoaşteţi în sfârşit că valoarea de 60 de milioane este utopică şi obţinută prin presiuni ale procurorului Emilian Eva asupra specialistului Aurelia Nicolae", scrie Dan Voiculescu pe blog.

Dosarul a trecut prin mâna a 13 judecători

Dan Voiculescu şi alte 12 persoane au fost trimise în judecată în acest dosar la începutul lunii decembrie 2008. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu. Potrivit procurorilor şi unei expertize îndelung contestată, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro. În cele peste 70 de termene, Dosarul Telepatia a trecut prin mâna a 13 judecători. Între timp, un inculpat a murit. Gheorghe Domnişoru a decedat în 2011 în timp ce dosarul era judecat la Curtea Supremă şi cu puţin timp înainte ca judecătorii să-l audieze.

Citeşte şi Dezvăluiri bombă la Sinteza Zilei! Declaraţia care aruncă în aer dosarul "Telepatia"! "Am dovezi clare că la Curtea de Apel Bucureşti lucrurile sunt aranjate"

În articolul
Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare! "Mi-am asumat o luptă cu demnitate, onoare, mult curaj. Nu e uşor să te lupţi cu preşedintele statului tău, care are toate pârghiile"
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Cine este Nicoleta Raisa Sima de la Chefi la cuțite. S-a luptat cu o boală gravă: „Plângeam mereu”
Showbiz intern • la 19:35
Cine este Nicoleta Raisa Sima de la Chefi la cuțite. S-a luptat cu o boală gravă: „Plângeam mereu”
  • Cine este Nicoleta Sima de la Chefi la cuțite
  • S-a luptat cu o boală gravă
Acces Direct. Situație neașteptată într-un sat din Giurgiu. Comunitatea din Roata de Jos, în stradă, pentru preotul preferat. Nu vor să îl accepte pe noul duhovnic
Emisiuni TV • la 19:20
Acces Direct. Situație neașteptată într-un sat din Giurgiu. Comunitatea din Roata de Jos, în stradă, pentru preotul preferat. Nu vor să îl accepte pe noul duhovnic
  • Situație neașteptată într-un sat din Giurgiu
  • Comunitatea din Roata de Jos, în stradă, pentru preotul preferat
  • Nu vor să îl accepte pe noul duhovnic
O tânără care a supraviețuit tragediei de la 2 Mai face dezvăluiri. Ce spune tânăra despre accidentul în care două persoane au murit: "A întors maşina şi s-a dus în Vamă"
Stiri interne • la 18:44
O tânără care a supraviețuit tragediei de la 2 Mai face dezvăluiri. Ce spune tânăra despre accidentul în care două persoane au murit: "A întors maşina şi s-a dus în Vamă"
  • O tânără care a supraviețuit tragediei de la 2 Mai rupe tăcerea
  • Ce ar fi făcut Vlad Pascu după ce a provocat accidentul
Acces Direct. Cum răspunde acuzațiilor fosta iubită a lui Ciprian. A fost făcută o anchetă acasă la mama fetiței: „M-a dat afară că nu i-am dat bani”
Emisiuni TV • la 18:36
Acces Direct. Cum răspunde acuzațiilor fosta iubită a lui Ciprian. A fost făcută o anchetă acasă la mama fetiței: „M-a dat afară că nu i-am dat bani”
  • Cum răspunde acuzațiilor fosta iubită a lui Ciprian
  • A fost făcută o anchetă acasă la mama fetiței
Ce riscă medicii care duc pacienţii de la stat la privat. Anunţ important al Ministrului Sănătăţii, Alexadru Rafila
Stiri interne • la 18:12
Ce riscă medicii care duc pacienţii de la stat la privat. Anunţ important al Ministrului Sănătăţii, Alexadru Rafila
  • Medicii care duc pacienţii de la stat la privat ar putea fi sancționați
  • Anunţul important făcut de ministrul Sănătăţii, Alexadru Rafila
Acces Direct. Ciprian, acuzații grave la adresa fostei iubite și a bunicii materne. Fiica lui ar fi fost bătută. Apelul disperat al bărbatului
Emisiuni TV • la 18:06
Acces Direct. Ciprian, acuzații grave la adresa fostei iubite și a bunicii materne. Fiica lui ar fi fost bătută. Apelul disperat al bărbatului
  • Ciprian, acuzații grave la adresa fostei iubite și a bunicii materne
  • Fiica lui ar fi fost bătută. Apelul disperat al bărbatului
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
recomandare pe observatornews.ro
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a &#8222;moştenit&#8221; de la tatăl său
recomandare pe as.ro
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
Trucuri pentru ca florile de liliac să reziste mai mult în vază. Doar așa vor rămâne proaspete și frumoase
recomandare pe antena3.ro
Trucuri pentru ca florile de liliac să reziste mai mult în vază. Doar așa vor rămâne proaspete și frumoase
Apa de ploaie scursă de pe acoperiș, motiv de dispută între vecini. Legea pe care trebuie să o cunoască toți românii care stau la curte
recomandare pe antena3.ro
Apa de ploaie scursă de pe acoperiș, motiv de dispută între vecini. Legea pe care trebuie să o cunoască toți românii care stau la curte
Distanţa dintre rândurile de porumb. Detaliul care îţi asigură o recoltă sănătoasă
recomandare pe playtech.ro
Distanţa dintre rândurile de porumb. Detaliul care îţi asigură o recoltă sănătoasă
Florile pe care să le cultivi în luna aprilie pentru o grădină de vis până toamna târziu. Va fi o feerie în curtea ta
recomandare pe playtech.ro
Florile pe care să le cultivi în luna aprilie pentru o grădină de vis până toamna târziu. Va fi o feerie în curtea ta
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
recomandare pe redactia.ro
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
recomandare pe redactia.ro
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Horaţiu Moldovan a dat lovitura! Cum arată artista din România care l-a cucerit pe fotbalistul de la Atletico
recomandare pe Ciao.ro
Horaţiu Moldovan a dat lovitura! Cum arată artista din România care l-a cucerit pe fotbalistul de la Atletico
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii &#8211; FOTO
recomandare pe bzi.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv &#8211; FOTO
recomandare pe bzi.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Au început plățile pentru românii care au nevoie de bani pentru Paște!
recomandare pe dailybusiness.ro
Au început plățile pentru românii care au nevoie de bani pentru Paște!
Vestea momentului! Se fac plăți de 19 milioane de euro pentru anumiți români
recomandare pe dailybusiness.ro
Vestea momentului! Se fac plăți de 19 milioane de euro pentru anumiți români
4 perechi de zodii care sunt flăcări gemene
recomandare pe Jurnalul.ro
4 perechi de zodii care sunt flăcări gemene
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
recomandare pe a1.ro
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
Close