Dieta marocană! Slăbeşte fără niciun efort
Publicat pe 30.09.2014 la 20:55 Actualizat pe 30.09.2014 la 21:01
Prânzul este la ei masă principală. O masă tipică începe cu o serie de salate reci sau salate calde, urmează o porție medie de cușcuș cu carne (vită de obicei, oaie mai rar) și legume sau o supă din legume.
Prânzul este la ei masă principală. O masă tipică începe cu o serie de salate reci sau salate calde, urmează o porție medie de cușcuș cu carne (vită de obicei, oaie mai rar) și legume sau o supă din legume.
Mănâncă lipie (pâine nedospită) la fiecare masă, dar nu foarte multă. Masă se termină cu o ceașca de ceai de mentă.
Alte mâncăruri tradiționale
Mâncarea de năut și cea de linte sunt alte preparate sățioase din bucătăria marocană. Sălățele au multă zeamă de lămâie, ulei de măsline. Consumă multe fructe uscate și alune, nuci caju și fistic. Condimentele cele mai des utilizate sunt scorțișoară, chimenul, ghimbirul, piperul, boiaua de ardei iute, anasonul, mentă, pătrunjelul, semințele de susan și șofranul. Beau lapte bătut și mănâncă brânză de vacă. Din când în când, includ în dietă lor peștele, în special tonul.
Fast-food de ocazie
Din anii '80, fast-foodul a pătruns și în Maroca¦ o baghetă ori o lipie umplută cu salată și omletă sau carne tăiată fîn (la alegere, vită, oaie sau ton) însoțită de un pahar cu lapte bătut.
De ce nu se îngrășa
Cerealele sunt combinate cu numeroase legume și fructe și puține grăsimi. Când consumă carne, folosesc multe condimente, care facilitează digestia. Beau ceai verde sau de mentă în cantități mari.
Trucuri de slăbit
Consumă salată de legume la fiecare masă. Dacă optezi pentru cușcuș, limitează cantitatea la cinci linguri și completează cu multe legume și pui (echivalentul unei palme și fără piele). O salată de morcov râs îți va întregi masă, va aduce sațietate sia¦ puține calorii.
Evită
-paștele
-carnea grasă
-patiseriile, respectiv baclavalele
-deserturile care abundă de zahăr
O masă echilibrată - cușcuș cu legume (morcovi, dovlecei, napi, ceapă) ori cușcuș cu spanac și pui perpelit pe grătar plus un pahar cu lapte bătut ori o salată mare de legume cu brânză. Că deșert, o portocală cu scorțișoară.
L.F.
Foto: Hepta
Citeşte şi: