Emoţii pentru Remus Truică! Milionarul află astăzi ce urmează să se întâmple cu el
Publicat pe 13.04.2016 la 09:59 Actualizat pe 13.04.2016 la 10:03
Omul de afaceri şi Prinţul Paul de România sunt acuzaţi că ar fi prejudiciat statul român cu peste nouă milioane de euro.
Omul de afaceri şi Prinţul Paul de România sunt acuzaţi că ar fi prejudiciat statul român cu peste nouă milioane de euro.
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor decide astăzi dacă prelungesc cu încă o lună arestul la domiciliu în care se află omul de afaceri în dosarul retrocedărilor ilegale. În condiţiile în care arestul acestuia va fi prelungit, milionarul îşi va petrece Paştele în complexul de lux din Ilfov.
Procurorii au arătat că începând din anul 2006, "în contextul în care formulase cereri sau intenţiona să ceară restituirea unor terenuri situate în apropierea Capitalei, inculpatul Al României Paul Philippe i-a promis inculpatului Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional, o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului infracţional pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate sau asupra judecătorilor, urmând a se reuşi, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor".
În acest context "în perioada septembrie noiembrie 2005, la Primăria Snagov s-a înregistrat o cerere şi o revenire prin care inculpatul Al României Paul Philippe solicita restituirea a 47 ha pădure, teren situat în localitatea Snagov". În martie 2006, susţin procurorii, comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din cadrul primăriei Snagov a constatat că Paul Philippe al României îndeplineşte condiţiile pentru restabilirea dreptului de proprietate pentru suprafaţa respectivă. Acest lucru s-a întâmplat deşi reprezentantul Ocolului Silvic Snagov s-a opus retrocedării.
"Imediat după intrarea în posesie, deşi a avut cunoştinţă de decizia din anul 1941 a ÎCCJ (decizie care recunoştea dreptul de proprietate al Statului Român asupra terenului în defavoarea Regelui Carol al II-lea) inculpatul Jecu Nicolae, în calitate de prefect, a emis titlurile de proprietate pe numele inculpatului Al României Paul Philippe", explică DNA, precizând că prejudiciul în acest caz a fost estimat la 9.523.769 euro.
Citeşte şi