EXCLUSIV! SPYNEWS a aflat câţi bani au cerut părinţii lui Ionuţ Anghel pentru viaţa fiului lor!
Publicat pe 09.09.2014 la 11:37 Actualizat pe 09.09.2014 la 11:45
Reporterii spynews.ro au aflat de ce familia Anghel a cerut judecarea dosarului "Ionuţ" în spatele uşilor închise.
Reporterii spynews.ro au aflat de ce familia Anghel a cerut judecarea dosarului "Ionuţ" în spatele uşilor închise.
Potrivit surselor noastre, familia a cerut despăgubiri de 3,2 milioane de euro (Ion-Valentin Anghel: 800.000 de euro; Felicia Anghel: 900.000 de euro; Andrei Anghel: 1.500.000 de euro) de la cele două societăţi comerciale considerate vinovate pentru moartea lui Ionuţ Anghel.
Ancheta condusă de Parchetul General
Dosarul penal legat de moartea lui Ionuţ Anghel a fost deschis în 3 septembrie 2013 de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, având în vedere complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acesteia. La 24 de zile după deschiderea dosarului procurorul Romulus Varga a formulat primele acuzaţii în acest caz. În 27 septembrie 2013, PICCJ anunţa că Administraţia Domeniului Public a Sectorului 2, reprezentanţii SC Tei Rezidenţial şi Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuţ Anghel a fost omorât de câini, sunt urmăriţi penal în dosarul în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă.În cazul societăţii Tei Rezidenţial SRL Bucureşti şi al administratorul firmei, Constantin Ciorăscu, procurorul nota că "nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului Anghel Ionuţ, prin menţinerea integrităţii împrejmuirii, pentru ţinerea câinilor societăţii exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei, şi prin îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din legislaţia referitoare la deţinerea de câini, inclusiv a celor periculoşi sau agresivi, împrejurări care au dus la moartea minorului".
A murit sfâşiat de câini
Ionuţ Anghel, în vârstă de 4 ani, a murit la 2 septembrie 2013, după ce a fost sfâşiat de câini fără stăpân pe un teren din zona Parcului Tei. Urmare a acestei tragedii, legea de gestionare a problemei maidanezilor a fost modificată astfel încât câinii fără stăpân adăposturile publice pot fi eutanasiaţi, prin decizie a autorităţii locale, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare.