FOTO / Imagini incredibile! Nu o să-ţi vină să crezi cum arăta Bucureştiul în anul 1856! Astea sunt primele fotografii făcute în Capitală
Publicat pe 30.11.2014 la 12:31 Actualizat pe 30.11.2014 la 14:11
Ludwig Angerer a fost primul fotograf care a pozat Bucureştiul. Bărbatul a imortalizat cele mai frumoase zone ale Capitalei în anul 1856. Acesta era un farmacist austriac pasionat de fotografie.
Ludwig Angerer a fost primul fotograf care a pozat Bucureştiul. Bărbatul a imortalizat cele mai frumoase zone ale Capitalei în anul 1856. Acesta era un farmacist austriac pasionat de fotografie.
Primul fotograf a bătut oraşul Bucureşti la pas pentru a imortaliza cele mai frumoase locuri din Capitală. Cel mai probabil, fotografiile lui Ludwig Angerer au fost comandate de armata habsburgică.
Podul Mogoşoaia, actuala Calea Victoriei. Imagine din Piaţa Teatrul Naţional
În imaginile cu pricina se văd o serie de construcţii dispărute în prezent, dar şi modificările ce au intervenit asupra Dâmboviţei sau a unor cartiere.
Turnul Colţei
Ludwig Angerer, născut pe 15 august 1827 şi decedat pe data de 12 mai 1879, a fost un fotograf austriac care a fondat primul studio foto în Viena și a devenit fotograful Curții Imperiale austriece. El este, de asemenea, ca fiind primul fotograf care a pozat Bucureştiul.
Râul Dâmboviţa
Născut în Malacka, Imperiul Habsburgic (acum Slovacia), Angerer a studiat în Pressburg și Pesta. Începând cu 1848, timp de doi ani, el a fost un ucenic farmacist, după care, la vârsta de 23 a fost licenţia în farmacie. Între 1850 și 1854 a fost un farmacist în Viena și Graz.
Grădina Publică cu vedere la Cotroceni
Parcul Cişmigiu
La 13 martie 1854 Angerer a intrat în armată, devenind un farmacist militar la Departamentul de Medicina Militara şi în 1856, a venit la București, împreună cu trupele de ocupație austriece, care lucrau la spitalul de campanie a trupelor austriece. Pe parcursul celor doi ani petrecuți în București, în afară de îndatoririle sale farmacist, în timpul său liber, Angerer practicat fotografie, făcând unele dintre cele mai timpurii fotografii din București.(Sursă: Wikipedia)
Teatrul Naţional, distrus în Al Doilea Război Mondial
A.C.
Citeşte şi:
Ştiaţi asta? Medicii prietenoşi au un impact negativ asupra sănătăţii pacienţilor