Ții dieta Dukan? Trebuie să încerci această rețetă de cozonac de Paște! E gata în 90 de minute și te lingi pe degete
Publicat pe 23.04.2016 la 16:15 Actualizat pe 23.04.2016 la 16:45
Cei care țin dietă așteaptă sărbătorile cu inima strânsă și își doresc să se bucure timp de trei zile de dulciuri, dar fără să se îngrașe. Pentru cei care țin dieta Dukan, există o rețetă extrem de simplu de realizat, dar care este foarte apreciată de către toți cei care iubesc cozonacul.
Cei care țin dietă așteaptă sărbătorile cu inima strânsă și își doresc să se bucure timp de trei zile de dulciuri, dar fără să se îngrașe. Pentru cei care țin dieta Dukan, există o rețetă extrem de simplu de realizat, dar care este foarte apreciată de către toți cei care iubesc cozonacul.
Este important de știut că dacă ții dieta Dukan, această rețetă este permisă numai celor care se află în etapa de consolidare. Iată de ce ai nevoie, conform dietadukan.ro:
Etapa:
Consolidare
Porții:
4
Timp de preparare:
60 min
Timp de gatire:
90 min
Dificultate:
Medie
Ingrediente:
400 gr. făină integrală grâu întreg,
2 ouă + 1 ou, cu albușul făcut spumă iar gălbenușul ce va fi folosit la uns pe deasupra,
140 gr. semințe mac,
2 lg. esență migdale,
0,5 l lapte 0,1 % grăsime,
25 gr. drojdie proaspătă,
îndulcitor după gust (eu am folosit 17,5 ml îndulcitor lichid= 250 gr. zahăr),
10 gr. nucă de cocos.
Pași pentru executare:
Se face un aluat prin metoda clasică de aluat și se lasă la dospit după ce a fost plămădit. Macul se macină și se opărește împreună cu cca 200gr. lapte (restul de lapte îl folosim la aluat), 2 linguri esență migdale (mie îmi place gustul și am pus mai consistent, dar se poate cu altă esență și cantitate după preferințe) și îndulcitor. După ce a crescut aluatul, se întinde într-o foaie subțire (recomand ca acesată operație să se facă pe folie de plastic fiind mai ușor astfel la rulat cozonacul). Albușul de ou spumă, se repartizează uniform pe foaia de aluat, apoi se întinde macul pe întreaga suprafață și se rulează. Se pune cozonacul în forma de copt tapetată cu hârtie de copt, se unge cu galbenușul de ou batut și se ornează cu nuca de cocos. Se mai lasă la crescut cca 15 minute apoi la cuptor 50 minute aprox.
Poftă bună !
V.M
Citește și:
VIDEO / REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Spanac cremos în pâine şi ou prăjit! Salivezi privind