ÎNTREBAREA ZILEI: Cum pregăteşti friptura de miel pentru Paşte ca un adevărat chef?
Publicat pe 03.04.2017 la 20:35 Actualizat pe 04.04.2017 la 01:15
Au mai rămas puţin până la Paşte, iar unele gospodine au început deja pregătirile: curăţenia, să se gândească la meniu. Ei bine, un preparat care nu poate lipsi de pe masă de Paști este friptura de miel. Iar dacă respecţi sfaturile noastre, o să ţi se ducă vestea în oraş
Au mai rămas puţin până la Paşte, iar unele gospodine au început deja pregătirile: curăţenia, să se gândească la meniu. Ei bine, un preparat care nu poate lipsi de pe masă de Paști este friptura de miel. Iar dacă respecţi sfaturile noastre, o să ţi se ducă vestea în oraş.
Ca să pregăteşti o friptură de miel pentru Paşte ca un adevărat chef, trebuie să eviţi să faci următoarele cinci greşeli, care te vor compromite în faţa invitaţilor.
1. Nu aduceți carnea la temperatură camerei înainte de a o găti.
2. Lăsați carnea la marinat prea mult timp.
3. Nu folosiți un termometru și stabiliți din ochi când e făcută friptură.
4. Nu lăsați carnea să se odihnească după ce o scoateți din cuptor.
5. Tăiați friptură greșit - Evitați să tăiați carnea pe direcția fibrelor musculare. Această regulă este valabilă pentru orice tip de friptură și pentru orice tip de carne. Dacă o tăiați pe lungimea fibrelor musculare, veți avea în farfurie bucăți mai ațoase și mai greu de mestecat, potrivit gustos.ro.
Chefii celebrii recomandă ca tăietura să cadă perpendicular pe fibrele musculare, astfel veți obține bucăți mai fragede și mai ușor de mestecat.
D.D.