ÎNTREBAREA ZILEI - DUMINICĂ: Care este cea mai frecventă greşeală pe care o facem atunci când prăjim ouă?
Publicat pe 27.12.2015 la 17:30 Actualizat pe 27.12.2015 la 17:32
Majoritate oamenilor aleg să mânânce la micul dejun ouă prăjite. Acestea se prepară destul de uşor şi se pot combina foarte uşor şi cu alte alimente precum sandwish-uri, pizza, sau spanac.
Majoritate oamenilor aleg să mânânce la micul dejun ouă prăjite. Acestea se prepară destul de uşor şi se pot combina foarte uşor şi cu alte alimente precum sandwish-uri, pizza, sau spanac.
Cu toate acestea, dacă vrei să îţi iasă nişte ouă ochiuri perfecte, trebuie să nu faci câteva greşeli esenţiale. Una dintre acestea este să nu arunci de ouăle în tigaie de la o distanţă prea mare şi să ai grijă să nu scapi bucăţi de coajă.
Trebuie să le spargi cu mare grijă, pentru ca galbenuşul să nu se spargă. De asemenea, trebuie să ţii cont şi de faptul că temperatura de gătire este foarte importantă. Nu trebuie să dai focul la maxim, pentru că ouăle vor face o crustă maronie şi vor deveni arse la bază şi crude pe deasupra.
Un alt aspect demn de menţionat este să foloseşti o tigaie non-aderentă şi să adaugi un pic de unt sau ulei de măsline. De asemenea, ouăle nu trebuie gătite prea tare, ci doar pe o parte, pentru ca gălbenuş să rămână lichid.
Foto: Hepta
M.T.
Citeşte şi:
ÎNTREBAREA ZILEI - VINERI: Ce să mănânci 5 zile după masa de Crăciun, ca să nu te ÎNGRAŞI deloc?
ÎNTREBAREA ZILEI - JOI: Cu ce băuturi trebuie să asortăm felurile de mâncare la masa de Crăciun?