ÎNTREBAREA ZILEI: MIERCURI - Ce se întâmplă dacă îndeşi sare de mare într-o lămâie? Oricine ar rămâne uimit!
Publicat pe 13.04.2016 la 10:50 Actualizat pe 13.04.2016 la 11:07
Din seria întrebărilor ciudate, face parte şi această curiozitate. Ai rămâne surprins de efecte.
Din seria întrebărilor ciudate, face parte şi această curiozitate. Ai rămâne surprins de efecte.
Conform secretele.com, acest truc ajută cu adevărat în bucătărie şi poate fi făcut cu uşurinţă. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente pe care să le pui în valoare cât poţi mai bine.
Ai nevoie de:
- 4-6 lămâi
- 1 lingură de sare
- un borcan sterilizat cu capac
Ce trebuie să faci:
- Scapă de codiţe şi crestează un X la capătul lămâii
- Strânge lămâia în mână, astfel încât doar jumătate din ea să rămână deschisă şi acoperă deschizătura cu jumătate de linguriţă de sare
- Fă acest lucru şi cu cealaltă jumătate
- Pune un strat de sare pe fundul borcanului, apoi adaugă lămâile umplute cu sare
- Pe care le aşezi prin prsărare în borcan
- Adaugă sare deasupra lămâilor
- Închide borcanul şi lasă lămâile la conservat 2-3 zile, controlându-le odată pe zi pentru a te asigura că stau în suc propriu
- Mută lămâile la frigider şi aşteaptă trei săptămâni înainte de a le folosi murate
- Înainte de folosire clăteşte lămâia cu apă, curăţă pulpa şi scoate-i seminţele şi toacă sau mărunţeşte coaja.
Astfel, lămâile pot fi păstrate la frigider până la şase luni.
A.C.
Citeşte şi: