"Legiunea Secuiască" ameninţă cu revolte în inima României! Vezi ce i-au transmis extremiştii maghiari preşedintelui Klaus Iohannis!
Publicat pe 26.03.2015 la 00:02 Actualizat pe 25.03.2015 la 23:31
În timp ce graniţele ţării sunt ameninţate de situaţia tensionată dintre Rusia şi restul lumii, în inima României se pregătesc proteste de amploare, care ar putea degenera rapid.
În timp ce graniţele ţării sunt ameninţate de situaţia tensionată dintre Rusia şi restul lumii, în inima României se pregătesc proteste de amploare, care ar putea degenera rapid.
După ce ieri a fost făcut public rezultatul Consiliului Europei, care a respins cererea maghiarilor din județele Covasna, Harghita și Mureș de proclamare a autonomiei "Ţinutului secuiesc", extremiştii s-au declarat indignaţi. Mai mulţi membri ai "Legiunii Secuieşti", considerată grupare paramilitară extrem de violentă, au ameninţat în spaţiul virtual că "lucrurile nu vor rămâne aşa" şi că "se va face dreptate", indiferent de mijoacele la care vor apela. Pentru început, membrii "Legiunii Secuieşti" au postat mai multe mesaje denigraoare la adresa românilor şi au făcut băşcălie pe seama preşedintelui Klaus Iohannis.
"Ia uitaţi ce răspuns am primit de la Administraţia Prezidenţială! Că preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţională, bla-bla-bla...Mi-e silă!", a scris "legionarul", pe un site de socializare.
Şi, ca să demonstreze că sunt pregătiţi pentru orice, unii dintre membrii "Legiunii Secuieşti" au postat şi imagini cu proteste ale "maghiarior umiliţi în ţara lor", precum şi cu efectele militare pe care le deţin, ”ca orice om, prin casă”: măşti de gaze, pelerine contra atacurilor chimice etc.
Ce a declanşat totul!
Cererea de arbitraj pentru autonomia "Ținutului secuiesc", solicitată de mai multe consilii locale din județele Covasna, Harghita și Mureș, a fost respinsă, la Strasbourg, de Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale și Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei.
Cele 47 de consilii locale din județele amintite care au solicitat sprijinul Consiliului Europei în vederea obținerii autonomiei "Ținutului secuiesc" au fost reprezentate la Strasbourg, printre alții, de către președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, se arată într-un comunicat de presă de către secretariatul delegației României la Congres.
"Dezbaterea a fost una foarte aprinsă, la aceasta participând membri din Franța, Italia, Finlanda, Portugalia și Republica Moldova (...) Chiar dacă prezența unui grup de aproximativ 20 de persoane de naționalitate maghiară, condus de șefa delegației Ungariei la CPLRE, a creat presiune asupra membrilor Comisiei, președinta delegației naționale a României, dna Ludmila Sfîrloagă, a reușit, prin intervenția sa argumentată și hotărâtă, să obțină respingerea atât a arbitrajului cerut de reprezentanții Ținutului secuiesc, cât și a posibilității ca acest Congres să trimită o misiune de monitorizare în România. Acest demers a avut sprijinul celorlalți membri ai delegației României", se menționează în document.
Citeste si: