Locul din România care ar rezista în cazul unui atac nuclear. Este singurul din lume și a fost comparat cu planeta Marte
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 28.11.2022 la 14:17
Actualizat pe 28.11.2022 la 14:17
România are multe locuri care impresionează, însă acesta este, cu siguranță, unul dintre cele mai remarcabile. Cercetătorii au descoperit, în țara noastră, o zonă despre care se spune că ar rezista în cazul unui atac nuclear. Mai mult, se pare că nicăieri în lume nu se mai găsește un astfel de loc, fiind unic pe glob.
- Locul din România care ar face față în cazul unui atac nuclear
- Este unic în lume
Cercetătorii au făcut o descoperire uluitoare, după ce au investigat un loc despre care se spune că este singurul din lume care ar rezista în cazul unui atac nuclear. NASA a comparat această zonă cu planeta Marte și reprezintă una dintre cele mai mari descoperiri din acest moment. Mai mult, tot acolo s-au găsit și peste 200 de specii care au reușit să trăiască o viață fără oxigen.
Locul din România care ar rezista unui atac nuclear
România este cunoscută pentru locurile unice în lume, de care turiștii din alte țări sunt extrem de atrași. Însă, noua descoperire ar putea să salveze oamenii în cazul unui atac nuclear, deoarece s-a descoperit singurul loc din lume care ar rezista în cazul unei catastrofe. Cercetătorii NASA l-au aosciat cu mediul de pe planeta Marte.
Locul se află în Mangalia, la ieșirea din oraș și se găsește la 20 – 30 de metri adâncime, iar în jurul lui se găsesc mai multe movile. Dimensiunea pe care o are acest loc este de 300 de metri și aici se găsesc galerii cu o adâncime de doi metri. De asemenea, în galerii s-a făcut o descoperire uluitoare de peste 200 de specii care au reușit să se adapteze unei vieți fără oxigen.
Accesul a fost permis doar pentru cercetători
Accesul pentru explorarea acestui loc le-a fost permis doar cercetătorilor, care au fost interesați să vadă una dintre cele mai uluitoare descoperiri din ultima vreme. Cercetătorii din Statele Unite ale Americii au investigat zona în anul 1989, dupa Revoluție, și au comparat-o cu zonele de pe planeta Marte.
Înainte de cercetători, un român a fost cel care a scos la iveală acest loc unic în lume, după ce a furat un puț pentru a găsi peștera.
Citește și: Locul din România unde a lovit un val de aer polar. În zilele următoare, temperaturile scad în toată țara