Mănânci coaja de portocale? La ce pericole te expui când faci asta
Publicat pe 19.01.2015 la 23:37 Actualizat pe 19.01.2015 la 23:53
Se spune că vitaminele sunt cel mai bine asimilate din coaja legumelor sau al fructelor, însă în unele cazuri, acest lucru nu se mai aplică. Coaja de portocală se poate dovedi a fi unul din cele mai mari pericole pentru sănătatea.
Se spune că vitaminele sunt cel mai bine asimilate din coaja legumelor sau al fructelor, însă în unele cazuri, acest lucru nu se mai aplică. Coaja de portocală se poate dovedi a fi unul din cele mai mari pericole pentru sănătatea.
Coaja de portocale trecută prin răzătoare este unul din ingredientele cheie când vine vorba de prepararea cozonacilor sau al altor prăjituri, însă consumată crudă, ea ne poate pune sănătatea în pericol, informează Bzi.
Acest lucru se întâmplă din cauză că această coajă este deseori unsă cu anumite substanțe care ajută fructele să se păstreze mai mult timp. Aceste substanțe, însă, se pot răspândi foarte ușor în pulpă citricelor, fiind extrem de periculoase pentru sănătate.
Printre E-urile periculoase pentru sănătate se numără și familia lui E 220 (sulfiți), respectiv E 221, E 222, E 223, E 224, E 226, E 227, E 228, potrivit taifasuri.ro. E 230 este o substanță periculoasă care este folosită în coajă citricelor, astfel încât fructele să se păstreze mai mult timp. În unele cazuri, substanța periculoasă poate intra și în pulpa fructelor.
Unul dintre cele mai periculoase E-uri este E230, care poate produce tulburări ale echilibrului hormonal, apariţia obezităţii, diabet de tip II sau tensiune arterială.
Foto: Hepta
Citeste si: