Metode eficiente pentru a evita să fii muşcat de maidanezi! Te vor ajuta
Publicat pe 07.12.2014 la 09:46 Actualizat pe 07.12.2014 la 10:23
Câinii maidanezi se află printre noi şi umblă hoinari pe străzi. Existenţa lor ne face să ne fie frică, iar de aceea ar fi util să cunoaştem unele metode prin care se pot evita eventualele incidente violente între oameni şi câinii străzilor.
Câinii maidanezi se află printre noi şi umblă hoinari pe străzi. Existenţa lor ne face să ne fie frică, iar de aceea ar fi util să cunoaştem unele metode prin care se pot evita eventualele incidente violente între oameni şi câinii străzilor.
Trebuie să scăpăm de spaima faţă de maidanezi, iar pentru asta este necesar să respectăm nişte reguli de comportament pentru a evita situaţiile în care să fie atacaţi şi muşcaţi de câinii străzilor.
Trebuie să ne dominăm frica
Când vedem câinii maidanezi, trebuie să stăm calmi şi să ne îndepărtăm încet. Nu trebuie în niciun caz să fugim, deoarece câinii nu doar că aleargă mai repede decât oamenii, dar sunt la originea lor animale de pradă, astfel încât orice fiinţă care fuge înseamnă că se comportă ca o potenţială pradă.
Mai mult, organismul oamenilor care simt frică eliberează „hormoni de frică”, substanţe prezente în transpiraţie, pe care câinii cu mirosul lor dezvoltat le detectează imediat, şi-şi dau încă odată seama că oamenii se tem de ei.
Trebuie evitată orice confruntare cu o haită
Se ştie că în haită, câinii sunt mult mai curajoşi decât dacă cunt singuri. Dacă câinii vor să ne atace, trebuie nu doar să rămânem pe loc, dar trebuie să avem o atitudine ofensivă. În acest caz, vorbitul cu câinii nu are efect de calmare, fiind mai important să le stârnim frica.
Dacă situaţia e de aşa natură, trebuie să ne folosim de orice obiect pentru a ne apăra, haină fluturată pentru a fi atacată şi muşcată, geantă, rucsac, ziar, beţe, pietre, orice obiect contondent. O măsură excelentă de intimidare a întregii haite, constă în atacarea liderului acesteia.
Este bine să ne poziţionăm în partea laterală a câinilor
Dacă încep să dea din coadă este bine să-i lăsăm să ne miroasă, dar fără să ridicăm mâna sau să facem alte gesturi bruşte. Oricât de bizar şi de neînţeles ar suna, experţi de talia celebrului dresor Cesar Milan sugerează să ne lingem pe buze. Câinii ne percep adesea ca pe alţi câini, prin urmare caută la noi gesturi comportamentale similare cu ale lor, iar în limbajul de comunicare al câinilor, linsul buzelor este perceput ca un semnal de pace, de invitaţie la joacă, chiar.
Există aparate speciale, care emit ultrasunete deranjante pentru câini
Există şi situaţia în care oamenii se pot împrieteni cu câinii agresivi care-i lătrau şi atacau, prin simplul fapt că le-au adus mâncare. Cunosc personal, câteva astfel de cazuri în care unele persoane au început să le arunce mâncare câinilor care-i lătrau. Foarte repede, câinii i-au perceput ca prieteni şi din acel moment se bucurau de fiecare dată când îi vedeau. În medie, nu au trebuit mai mult de 3-5 astfel de episoade până ce animalele s-au împrietenit cu oamenii.
A.B.
Foto: Antena 3
Citeşte şi:
Tragedia lui Ionuţ de repetă! O femeie a fost omorâtă de maidanezi, într-un parc din Bucureşti