Nimeni nu e vinovat pentru dispariţia Iuliei Ionescu! Procurorii au închis dosarul fugii la mănăstire
Publicat pe 28.03.2014 la 23:59 Actualizat pe 29.03.2014 la 00:05
Procurorii bucureşteni au clasat dosarul deschis în urma dispariţiei elevei Iulia Ionescu. Oamenii legii au constatat că nu există nimic penal la mijloc.
Procurorii bucureşteni au clasat dosarul deschis în urma dispariţiei elevei Iulia Ionescu. Oamenii legii au constatat că nu există nimic penal la mijloc.
Potrivit legii, clasarea dosarului penal se dispune atunci când nu se poate începe urmărirea penală, întrucât nu sunt întrunite condiţiile de fond şi de formă ale sesizării. Adică, nu există nicio infracţiune pentru care cineva ar putea fi cercetat sau trimis în judecată.
Cazul Iulia a pus în mişcare toată Poliţia Română
Cazul Iuliei Ionescu a pus pe jar întreaga Poliţie Română. Cu un zel ieşit din comun, în caz s-au implicat ofiţeri de rang înalt din structurile Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului General al Poliţiei Române. Chestorul general de poliţie Petre Tobă a fost cel care, la patru zile de la dispariţia minorei, anunţa găsirea acesteia. Un caz cu final fericit.
Filmul pelerinarului la Sihăstria Rarăului
Elevă eminentă a Colegiului Sfântul Sava din Bucureşti, Iulia Ionescu a decis - din motive doar de ea ştiute - să plece la mănăstire. Plan pe care l-a pus în aplicare în dupăamiaza zilei de 12 februarie. Filmul celor petrecute până la reîntoarcerea ei în Bucureşti a fost prezentat în cel mai mic detaliu de către poliţişti.
Fata s-a despărţit de mama ei, miercuri, 12 februarie, la ora 11.59, la staţia de metrou Eroilor, s-a deplasat în zona Piaţa Kogălniceanu, unde, la 13.44, şi-a vândut telefonul mobil şi mai multe bijuterii. Cu banii obţinuţi astfel, ea şi-a cumpărat o fustă gri, o bluză închisă la culoare, un fular, o căciulă şi un rucsac. S-a schimbat de hainele pe care le avea pe ea, îmbrăcându-le pe cele noi şi punându-le pe cele dintâi în rucsac. Apoi, în intervalul 15.30 - 19.00, ea s-a deplasat la o autogară din Capitală şi şi-a cumpărat bilet pentru Bacău.
La ora 19.00, ea se afla în microbuz în drum spre Bacău. Între timp, în jurul orei 18.30, mama fetei a sesizat Secţia 19 Poliţie şi au început căutările. Fata a ajuns la 21.30 la o autogară din Bacău, aflată în apropierea gării, şi şi-a petrecut noaptea, până la 4.30, în gară. Apoi, a mers cu un taxi până la o altă autogară din Bacău, de unde, la ora 5.15, şi-a cumpărat bilet pentru Câmpulung Moldovenesc, plecând la 9.00.
În jurul orei 14.30 a ajuns la Câmpulung Moldovenesc, de unde s-a deplasat, pe jos, către mănăstira Sihăstria Rarău. O maşină a mănăstirii, în care se deplasau doi călugări, a întâlnit-o pe drum, în jurul orei 17.30, şi a dus-o la lăcaşul de cult. Iulia a fost cazată la mănăstire de pe 13 februarie, în jurul orei 18.00, până pe 15 februarie, singură în cameră, şi a participat în acest interval la mai multe activităţi bisericeşti.
Sâmbătă dimineaţă, în urma verificărilor repetate făcute de Poliţie, dar şi a circularelor de la Patriarhie, fata a părăsit mănăstirea fiind condusă de doi călugări la gara din Suceava, în jurul orei 13.00. La 16.05 ea a fost urcată în tren de unul din călugări şi, imediat după aceasta, i-a fost controlat biletul de un angajat CFR, care după ce a recunoscut-o a anunţat poliţia.
La câteva zile distanţă procurorii au deschis un dosar penal pentru a constata dacă cineva se face vinovat de dispariţia fetei.
Citeşte şi Probleme mari pentru soţul Sandei Ladoşi! Este executat pentru o jumătate de milion de euro