Percheziţii de amploare ale procurorilor! Cum acţionează oamenii legii în dosarul incendiului de la Clubul Colectiv
Publicat pe 01.11.2015 la 18:02 Actualizat pe 01.11.2015 la 18:12
Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, mai multe persoane vătămate sunt încă neidentificate.
Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, mai multe persoane vătămate sunt încă neidentificate.
Potrivit unui comunicat trimis mass media toate persoanele decedate au fost identificate, în timp ce mai mulţi răniţi au rămas neidentificaţi. În plus, sub coordonarea procurorilor, de la sediile mai multor instituţii publice, inclusiv Primăria Sectorului 4, sunt ridicate documente pentru a clarifica mai multe aspecte legate de incendiul din Clubul Colectiv. "Au fost efectuate, de asemenea, autopsiile medico-legale dispuse de procuror. Cu privire la persoanele internate în cele 12 unități sanitare, s-a stabilit cu certitudine identitatea a 38 de persoane, fiind continuate activitățile specifice pentru stabilirea identității unui număr de 29 persoane. S-a continuat cercetarea la faţa locului de către o echipă constituită din procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, experţi criminalişti ai Institutului Naţional de Criminalistică – I.G.P.R., precum şi ai Serviciului Criminalistic din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. La această activitate au participat, totodată, și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratul Teritorial de Muncă București, ENEL România și specialiști pirotehniști, cu precizarea că această activitate va continua și în zilele următoare. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost ridicate noi mijloace materiale de probă ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de 30.10.2015. De asemenea, în baza delegării, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București ridică de la sediile mai multor instituții publice şi private documentele apreciate ca fiind utile soluționării cauzei. La sediul Poliției Capitalei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, polițiștii Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei și ai Direcției Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R. continuă audierile de martori. În continuare se verifică starea de sănătate a persoanelor internate în unitățile spitalicești, pentru a se stabili care dintre acestea pot fi audiate", se arată în comunicatul procurorilor.
Citeşte şi