REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Clătite cu ananas caramelizat! Ideale pentru o duminică în familie
Publicat pe 05.10.2014 la 18:58 Actualizat pe 07.10.2014 la 14:18
Pentru o seară de duminică în familie. Vă recomandăm o reţetă simplă, dar delicioasă. Foarte uşor de preparat, ieftină şi rapidă, este reţeta ideală pentru o seară minunată.
Pentru o seară de duminică în familie. Vă recomandăm o reţetă simplă, dar delicioasă. Foarte uşor de preparat, ieftină şi rapidă, este reţeta ideală pentru o seară minunată.
Clătitele reprezintă un desert pe placul tututor, ei bine, atunci când le aducem ceva nou, pot deveni atracţia serii. Iată de ce ai nevoie şi cum se prepară.
Ingrediente:
Pentru clatite:
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr
- un praf de sare
- 250 g făină
- lapte cât cuprinde, cât sa iasa o compoziţie ca o smantana subţire (~500 ml)
Pentru ananasul caramelizat:
- 1 cutie compot de ananas
- 150 g zahăr
- 200 ml smântană pentru frişca
- 50 g unt
Mod de preparare Clătite cu ananas caramelizat:
Ananas caramelizat:
Ananasul îl punem într-o strecurătoare și-l lăsăm să se scurgă bine de zeamă.
Zahărul îl topim la foc mic până capătă culoarea chihlimbarului. Punem untul, apoi turnăm cu atenție smântâna pentru frișcă și ținem pe foc până se topește caramelul. Adăugăm cubulețele de ananas și amestecând continuu fierbem până ananasul se înmoaie și compoziția începe să se îngroașe. dăm deoparte și lăsăm la răcit.
Clătite:
Punem ouăle într-un castron și le batem spumă împreună cu zahărul și un praf de sare. Adăugăm făină și omogenizăm. Vom obține o compoziție consistență pe care o subțiem turnând lapte rece puțin câte puțin până ajungem la consistență dorită.
Tigaia în care vom coace clătitele se pensulează cu puțin ulei. Se toarnă în tigaie atâta compoziție cât să acopere fundul tigăii în strat subțire. Când s-a copt pe o parte se întoarce pe partea cealaltă cu ajutorul unei palete.
Desertul se poate servi cu frişcă sau îngheţată alături.
A.C.
Foto: dulciurifeldefel.ro
REŢETA ZILEI: Tort de morcovi cu cremă de brânză! Se face uşor şi e delicios
REŢETA ZILEI: Prăjitura "Al şaptelea cer"! Simplu, rapid şi delicios