REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Prăjitura beţivană
Publicat pe 17.01.2016 la 17:15 Actualizat pe 17.01.2016 la 18:52
Prăjitura Beţivană este un deliciu culinar, cu care-ţi vei cuceri invitaţii la masă. Denumirea ei, puţin mai neobişnuită, se trage de la vinul care este încorporat în compoziţia ei.
Prăjitura Beţivană este un deliciu culinar, cu care-ţi vei cuceri invitaţii la masă. Denumirea ei, puţin mai neobişnuită, se trage de la vinul care este încorporat în compoziţia ei.
Ingrediente blat: 300 gr zahăr, 6 linguri apă, 180 gr faină, 6 ouă, 1 praf de copt, 1 zahăr vanilat, 1 linguriţă de vin, 1 linguriţă de cacao
Ingrediente cremă: 4 gălbenuşuri de ou, 50 gr zahăr, 4 linguri lapte, 2 linguri făină, 2 plicuri zahăr vaniliat
Mod de preparare blat: se bat albuşurile spumă şi se adaugă treptat zahărul şi zahărul vanilat. Apoi, treptat se adaugă câte un gălbenuş şi o lingură de apă. Se adaugă praful de copt şi o linguriţă de vin şi făina. La final, se toarnă compoziţia în tavă şi se introduce în cuptor.
Mod de preparare cremă: se pun toate ingredientele într-o oală care se aşează pe foc mic, iar conţinutul se amestecă încontinuu până se îngroaşe. Apoi, se lasă la răcit şi se amestecă din când în când până se răceşte. La final, se amestecă un cub de margarină până devine o cremă fină, iar cristalele de zahăr nu se mai simt.
Se însiropează blatul şi se întinde crema deasupra, iar peste cremă se face o glazură din cele 6 albuşuri care rămân de la cremă şi se bat pe aburi cu 300 g de zahăr pudră.
Citeşte şi: