REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Prăjitura Mărţişor
Publicat pe 01.03.2015 la 16:23 Actualizat pe 01.03.2015 la 16:28
Astăzi, ne-am propus să sărbătorim venirea primăverii cu un desert pe măsură. Astfel, vă propunem "Prăjitura mărţişor", un desert delicat, savuros şi extrem de simplu de preparat.
Astăzi, ne-am propus să sărbătorim venirea primăverii cu un desert pe măsură. Astfel, vă propunem "Prăjitura mărţişor", un desert delicat, savuros şi extrem de simplu de preparat.
Ingrediente blat: 4 ouă, 8 linguri zahăr, coaja rasă de portocală
Ingrediente sirop: 4 linguri apă, 4 linguri lichior de portocale, 1 lingură de miere, 5 linguri zahăr pudră
Ingrediente glazură: 150 - 200 gr. zahăr pudră, 1-2 linguri zeamă de lămâie, 2-3 linguri de apă
Mod de prearare blat: Se bat ouăle întregi, se adaugă coaja de portocală, esenţa şi făina. Se amestecă uşor, cu mişcări circulare, pentru ca aluatul să înglobeze destul aer şi prăjitura să iasă pufoasă. Se încinge cuptorul la 180 de grade şi se pune la copt timp de 20-25 de minute. După ce s-a copt, blatul se scoate din tavă şi se las la răcit.
Mod de preparare sirop: Se amestecă apa, lichiorul de portocale, mierea şi zahărul pudră. Se pun pe foc şi se încălzesc uşor, amestecând până ce se topeşte zahărul. Pentru un plus de aromă, se poate adăuga esenţă de portocale.
Mod preparare glazură: Se amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie şi apa, până se obţine o compoziţie fluidă, dar groasă. Cantitatea de zahăr se poate dubla, dacă se doreşte un strat mai înalt de glazură.
Asamblare prăjitură: După ce s-a răcit blatul, acesta se însiropează cu siropul călduţ, iar deasupra se întinde glazura. După ce glazura s-a întărit suficient, prăjitura se taie în pătrate mici şi se decorează. Şnurul se poate modela din pasta de zahăr sau din caramele gumate.
Citeşte şi: