REŢETA ZILEI - DUMINICĂ / Reţeta perfectă pentru iubitorii de caramel! O prăjitură care vă va da musafirii pe spate
Publicat pe 21.12.2014 la 16:45 Actualizat pe 21.12.2014 la 17:17
Gospodinele au intrat deja în febra pregătirilor de Sărbători. Vă recomandăm un desert absolut delicios şi uşor de preparat.
Gospodinele au intrat deja în febra pregătirilor de Sărbători. Vă recomandăm un desert absolut delicios şi uşor de preparat.
Dacă vă plac prăjiturile cu caramel, trebuie să încercaţi această reţetă. E perfectă pentru sărbători, iar succesul va fi unul garantat.
INGREDIENTE
230 g ciocolată
115 g unt + de uns
3 ouă
200 g zahăr
180 g zahăr brun
180 g făină
1 linguriţă cu praf de copt
11/2 linguriţe cu esenţă de vanilie
PENTRU CARAMEL:
200 g zahăr
250 ml apă
80 ml smântână pentru frişcă
240 g nuci
1 linguriţă cu esenţă de vanilie
MOD DE PREPARARE
Topește untul cu ciocolată și lasă la răcit. Bate ouăle cu zahărul și zahărul brun, vanilia. Toarnă amestecul de ciocolată și unt, apoi adaugă făină cernută și praful de copt. Toarnă într-o tavă unsă cu unt și coace 25 de minute. După ce s-a răcit blatul, tăie-l în două.
Pentru caramel, amestecă zahărul cu apa, ține pe foc mic până când amestecul căpăta o culoare arămie. Ia de pe foc și toarnă smântâna și vanilia, nucile. Așază pe un platou un blat de negresă, toarnă o parte din amestecul de caramel și nuci, așază al doilea blat tăiat și apoi restul de caramel. Lasă la rece minimum o oră înainte de a porționa prăjitură.
D.C.
foto: ecusine.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - JOI: Lasagna de caramel şi ciocolată! O prăjitură cu adevărat specială