REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Semilună cu nucă! O prăjitură ideală pentru PITICI, dar şi pentru mămici, tătici şi bunici
Publicat pe 08.05.2016 la 16:38 Actualizat pe 08.05.2016 la 16:42
Este sfârşit de săptămână aşa că ne-am gândit să vă propunem o reţetă cu care să vă bucuraţi întreaga familie: semilună cu nucă. E simplu de preparat, rapid şi extrem de bună.
Este sfârşit de săptămână aşa că ne-am gândit să vă propunem o reţetă cu care să vă bucuraţi întreaga familie: semilună cu nucă. E simplu de preparat, rapid şi extrem de bună.
Ingrediente: 4 ouă, 200 gr de zahăr, 200 ml de ulei, 300 gr de făină, o linguriţă de praf de copt, 150 gr de nuci măcinate.
Mod de prepapare: se mixează ouăle şi zahărul până când cesta se topeşte şi compoziţia devine cremoasă. Apoi, se adaugă uleiul şi se amestecă, după care se pun făina şi praful de copt şi se mixează până când se obţine un aluat care curge, puţin mai gros decât cel pentru chec.â
Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se nivelează, după care se presară nuca. Se pune la cuptor, la temperatura de 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 40 de minute. La final, se poate presăra deasupra şi puţin zahăr vanilat şi se taie în formă de semilună cu ajutorul unui pahar.