REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Turnuleţe cu piersici
Publicat pe 08.02.2015 la 16:39 Actualizat pe 08.02.2015 la 16:46
Turnuleţele cu piersici sunt o reţetă ideală pentru după-amiezele de duminică, petrecute în familie. Este o reţetă simplă, care poate fi preparată împreună cu cei mici.
Turnuleţele cu piersici sunt o reţetă ideală pentru după-amiezele de duminică, petrecute în familie. Este o reţetă simplă, care poate fi preparată împreună cu cei mici.
Ingrediente pentru două blaturi: 70 g unt moale, 200 g zahăr, 8 ouă, 8 g praf de copt, 2 pliculeţe de zahăr vanilinat, 2 prafuri sare, 10 g făină
Ingrediente pentru cremă: 450 ml lapte, 3 gălbenuşuri, 1 fiolă esenţă de vanilie, 80 g zahăr, 50 g făină
Pentru decor: piersici din compot şi zahăr pudră
Mod de preparare blat: se freacă untul moale cu zahărul şi zahărul vanilat, până ce se obţine o cremă omogenă, apoi se adaugă două ouă întregi şi două gălbenuşuri. Se amestecă până ce crema devine albă. Apoi, făina şi praful de copt şi se amestecă. Toate albuşurile se bat cu un praf de sare, şi când s-a format spuma, aceasta se adaugă delicat în crema de gălbenuş, amestecând numai de jos în sus. Compoziţia se toarnă în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt şi se coace 12 minute. Se scoate prin răsturnare şi se lasă să se răcească. Se repetă operaţiunea şi pentru al doilea blat.
Mod preparare cremă: se fierbe laptele cu vanilia, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul. Apoi, se adaugă făina. Se toarnă laptele clocotit peste amestecul de gălbenuşuri, se amestecă bine şi se pune vasul pe foc, până ce se îngroaşă compoziţia. Se varsă apoi crema într-un castron şi se lasă să se răcească.
Asamblare prăjitură: se aşază unul dintre blaturi în tava de copt, se repartizează crema şi se acoperă cu al doilea blat. Se îmbracă tava în folie alimentară şi se dă la rece două ore. Apoi, cu inelul de metal, se decupează mici turnuleţe care se servesc presărate cu zahăr şi completate cu felii subţiri din piersici.
Citeşte şi: