Reţeta zilei - joi: Desert cu măr, nucă şi migdale! Gustos şi uşor de preparat! Şi un copil îl poate face
Publicat pe 19.03.2015 la 11:56 Actualizat pe 19.03.2015 la 12:21
E simplu, savuros şi nu ai nevoie de multe ingrediente! Desertul propus la "Reţeta zilei" este un adevărat răsfăţ pentru papilele gustative, iar Adriana Ivan, concurentă la "Hell's Kitchen- Iadul bucătarilor" te învaţă, pas cu pas, cum să-l prepari.
E simplu, savuros şi nu ai nevoie de multe ingrediente! Desertul propus la "Reţeta zilei" este un adevărat răsfăţ pentru papilele gustative, iar Adriana Ivan, concurentă la "Hell's Kitchen- Iadul bucătarilor" te învaţă, pas cu pas, cum să-l prepari.
Ingrediente:
- migdale 50 g
- nuca 50 g
- sos ciocolata 30 g
- sirop curacao 30 ml
- 2 mere
- amidon 30 g
- 40 g galbenus
- zahar vanilat
- zahar 100 g
- 200 g frisca vegetala
Mod de preparare
Se curata merele de coaja si de seminte, se dau prin galbenus amestecat cu amidon, apoi in mijlocul marului se pun migdalele, dupa care se da la cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 20-30 de min (in functie de dimensiunea marului). Separat se face din restul de galbenus amestecat cu zahar o crema sabayon, dupa care se bate si frisca cu zaharul vanilat. Ulterior, cele doua se amesteca usor si se adauga sirop de curacao, iar in sosul de ciocolata se adauga nuca pisata.