REŢETA ZILEI - JOI: Desert de vară recomandat de Nicolai Tand: "Pana cotta cu jeleu de mango"
Publicat pe 11.06.2015 la 18:50 Actualizat pe 11.06.2015 la 18:36
În zilele toride de vară, când ai poftă de ceva dulce şi uşor, încearcă un desert original recomandat de Nicolai Tand, şi anume "pana cotta cu jeleu de mango".
În zilele toride de vară, când ai poftă de ceva dulce şi uşor, încearcă un desert original recomandat de Nicolai Tand, şi anume "pana cotta cu jeleu de mango".
Este o alegere potrivită şi în cazul în care prietenii tăi au anunţat că te vizitează şi vrei să-i surprinzi cu ceva rapid şi uşor.
"Simplu și spectaculos: acest desert răcoritor îți da ocazia să-ți folosești imaginația și să creezi, cu doar câteva ingrediente, o mică operă de artă. Poți face doar câte un strat de pana cotta și de jeleu de mango sau mai multe straturi. Prezentat în pahare de sticlă de diferite forme, desertul acesta este o încântare," a scris Nicolai Tand, prezentatorul emisiunii "Star Chef", de la Antena Stars.
INGREDIENTE:
- un mango
- 4 foi de gelatină
- lapte
- zahăr
- cireșe confiate
MOD DE PREPARARE:
Se prepară întâi pana cotta. Se încălzeşte laptele, în care se pune puțin zahăr. Se iau două foi de gelatină, se înmoaie în apă călduță, apoi se pun în crăticioara cu lapte și se amestecă bine, până se dizolvă. Se toarnă câte puțin în forme sau diferite pahare. Este indicat să fie niște forme din sticlă, că să se vadă straturile de pana cotta și jeleu. Se pun apoi paharele la rece.
După o oră, când pana cotta a căpătat o textură fermă, se pregăteşte jeleul de mango. Pulpa de la un mango bine copt se dă prin blender, cu câteva cuburi de gheață. Se iau alte două foi de gelatină, se înmoaie în apă călduță, apoi se pun în piureul de mango și se amestecă bine. Se lasă un pic la răcit și apoi se toarnă în forme, peste pana cotta, și se pun din nou la frigider pentru 2-3 ore.
"Acesta este un desert cu care puteți să vă jucați. Eu am pus doar câte un strat de pana cotta și de jeleu, dar puteți să faceți mai multe straturi alternative, e foarte spectaculos, mai ales la evenimente sau le petrecerile pentru copii. Eu am decorat acum cu cireșe de cocktail, dar puteți folosi fructe proaspete, sorbetto, cubulețe de ananas și coajă rasă de lămâie verde, care e un pic acrișoară, bucățele de ciocolată. Sau puteți să nu folosiți jeleu de mango peste pana cotta, ci piure de mango simplu, fără gelatină," a mai scris Nicolai Tand, pe blogul său.
Foto: nicolaitand.ro
M.T.
Citeşte şi:
Reţeta zilei - Marţi: Salată uşoară de vară
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Budincă de vară cu fructe de pădure