REŢETA ZILEI - JOI - Hamburger italienesc pentru cei mai pofticioşi
Publicat pe 30.07.2015 la 08:42 Actualizat pe 30.07.2015 la 09:09
Celebrul bucătar, Nicolai Tand, vă prezintă o reţetă unică de hamburger destinată celor mai pofticioşi cititori.
Celebrul bucătar, Nicolai Tand, vă prezintă o reţetă unică de hamburger destinată celor mai pofticioşi cititori.
Carne de vita suculenta, branza cheddar, rosii si pesto intre doua felii de paine toast. Nu-i asa ca vi s-a facut pofta de un hamburger? Azi, nu o sa gatim insa orice fel de hamburger, ci unul italienesc. Sa vedem acum daca se aplica si-n bucatarie vorba ca italians do it better, spune Nicolai pe Blogul lui personal.
De ce avem nevoie pentru 2 hamburgeri:
Carne de vita tocata 500 g
Un sfert de ceapa
Branza cheddar
Sare, piper
4 felii de paine toast
Un pic de ulei de masline
Pesto & maioneza
Rosii
Cum am pregătit:
Am taiat ceapa cat mai marunt posibil si am amestecat-o cu carnea tocata. Am condimentat totul cu sare si piper dupa gust ca sa pun in evidenta savoarea carnii.
Am modelat carnea si am pus-o in ulei incins de masline. Am lasat-o sa se faca bine pana a prins o culoare aurie.
Am luat feliile de paine toast si le-am decupat cu ajutorul unui pahar, astfel incat am obtinut o forma rotunda. Am stropit-o cu ulei de masline si am aruncat-o intr-o tigaie incinsa. A iesit tare crocanta!
La final, intr-o tava, am pus o felie de paine, carnea bine rumenita, asezand deasupra 2 felii de rosii, o lingurita de pesto amestecat cu maioneza, branza cheddar si din nou, o felie de paine.
Am dat totul la cuptor pentru 10 minute. Voi reglati timpul in functie de preferintele voastre. Daca va place carnea in sange, scurtati timpul, iar daca va place mai bine facuta, tineti-o mai mult la cuptor.
Pofta bună!
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - MARŢI: Cacik – salată turcească de castraveţi cu iaurt
REŢETA ZILEI - LUNI: Budincă din avocado şi cacao, un desert vegetal care nu îngraşă