REŢETA ZILEI: JOI - Piept de pui în sos curry
Publicat pe 24.09.2015 la 14:38 Actualizat pe 24.09.2015 la 14:52
Dacă ai rămas în pană de idei şi nu mai ştii ce să găteşti, Spynews te ajută cu sfaturi!
Dacă ai rămas în pană de idei şi nu mai ştii ce să găteşti, Spynews te ajută cu sfaturi!
Ingredientele de care ai nevoie sunt:
-piept de pui
-ceapă
-patru căţei de usturoi
-două linguriţe de curry
-250 ml lapte de cocos
-200 ml supă de pui
-o limetta
-două linguri de sos soia
-o lingură de zahăr brun
Cum se prepară?
Tăiaţi pieptul de pui cuburi şi îl prăjiţi uşor în câteva linguri de ulei. După ce îl dăm la o parte, căliţi ceapa tăiată fideluţă şi usturoiul tăiat felii. Când s-au înmuiat suficient, adăugaţi praful curry şi prăjiţi-l puţin dar cu atenţie ca să nu-l ardeţi. Dacă îşi schimbă culoarea, devine amar şi rezultatul nu va fi cel dorit.
Adăugaţi supa de pui, laptele de cocos şi sosul de soia. Puneţi şi bucăţelele de pui, zeama de limetta şi zahărul. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi pe foc pentru aproximativ 15-20 de minute, până lichidul se transformă într-un sos foarte cremos. Merge foarte bine şi cu urez simplu!
Sursă foto: caietulcuretete.com