REŢETA ZILEI - JOI: Prăjitura "imposibilă"! Are un gust incredibil de bun şi va fi o adevărată provocare
Publicat pe 03.09.2015 la 16:40 Actualizat pe 03.09.2015 la 17:10
Vrei să mănânci o prăjitură fabuloasă? Noi îţi recomandăm să încerci un amestec savuros între un chec de ciocolată şi o cremă de zahăr ars, chiar dacă această combinaţie pare "imposibilă".
Vrei să mănânci o prăjitură fabuloasă? Noi îţi recomandăm să încerci un amestec savuros între un chec de ciocolată şi o cremă de zahăr ars, chiar dacă această combinaţie pare "imposibilă".
INGREDIENTE:
- 100 g zahăr tos
- 2 linguri de apă
- 200 ml smântână de frişcă
- 150 ml lapte
- 200 g cremă de brânză
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- esenţă vanilie
- 120g unt
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 170 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 60 g cacao
- 2 linguriţe cafea instant
- 85 ml lapte
- 85 ml apă
- 2 linguri smântână fermentată
MOD DE PREPAPARE:
Aveţi nevoie de un vas cu o coloană pe mijloc. Ungeţi vasul cu unt, iar într-un bol separat se prepară caramelul. Caramelizaţi zahărul cu cele două linguri de apă.
Preparaţi crema de la mijloc cu mixerul, iar apoi preparaţi aluatul de ciocolata. Bateţi bine untul moale cu zahărul, până când se topeşte zahărul, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul. Apoi, adăugaţi făina cu cacao, praful de copt şi bicarbonat. Se cern peste amestecul de unt-zahăr-ouă. Adăugaţi apa, laptele şi smântâna.
Turnaţi compoziţia de ciocolată în vasul de cuptor, peste zahărul caramelizat care trebuie sa fie rece. Apoi turnaţi crema de la mijloc şi acoperiţi vasul cu aluminiu şi puneţi într-o tavă de friptura. O umpleţi până la jumătatea formei cu apa fierbinte.
Puneţi tava la 180 de grade, 1:15h-1:30h, iar apoi o scoateţi din cuptor şi o lăsaţi o oră să se răcească.
Poftă bună!
A.B.
Foto: apronclad.com
Citeşte şi: