REŢETA ZILEI - JOI: Supă cremă de conopidă şi praz
Publicat pe 14.05.2015 la 16:15 Actualizat pe 14.05.2015 la 16:47
Recomandarea noastră pentru reţeta zilei de azi este supă cremă de conopidă şi praz. Conopidă reprezintă o sursă bună pntru a asimila vitamine și minerale, iar această supă este una delicioasă. Conform bucataras.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Recomandarea noastră pentru reţeta zilei de azi este supă cremă de conopidă şi praz. Conopidă reprezintă o sursă bună pntru a asimila vitamine și minerale, iar această supă este una delicioasă. Conform bucataras.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
INGREDIENTE
1 conopidă medie
2-3 fire de praz
1 morcov
1 cartof
1 legătură pătrunjel
sare, piper
smântâna și crutoane de pâine pentru servit
ulei, mai mult pentru decor ( opțional )
MOD DE PREPARARE
1. Conopidă se spăla, se rup buchețelele, prazul se curată și se tăie în bucăți. De asemenea, morcovul și cartoful se curată și se tăie în bucăți mai mari.
2. Se toarnă apa peste legume până ce acestea sunt acoperite. Punem sare și le fierbem aproximativ 20 minute până ce acestea sunt bine pătrunse.
3. Le punem în blender și le acoperim cu zeamă în care au fiert .Mixam bine, eventual în tranșe dacă există o cantitate mare de legume. Gustăm și mai adăugăm dacă este cazul sare și piper.
4. Se servește cu o lingură de smântâna, crutoane și pătrunjel tocat.
sursă foto Youtube
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - MIERCURI - Măr în foietaj
Reţeta zilei - MARŢI- Smoothie cu spanac şi unt de arahide
E.V