REŢETA ZILEI - JOI: Tartă cu vişine, recomandată de Simona Gherghe
Publicat pe 23.07.2015 la 17:03 Actualizat pe 23.07.2015 la 17:07
Vara este în toi, iar multitudinea de fructe de sezon ne încântă papilele gustative. Simona Gherghe le-a dezvăluit prietenilor ei virtuali reţeta unei tarte cu vişine, cu care mama ei o răsfaţă ori de câte ori are poftă. Vedeta a postat reţeta pe blogul personal.
Vara este în toi, iar multitudinea de fructe de sezon ne încântă papilele gustative. Simona Gherghe le-a dezvăluit prietenilor ei virtuali reţeta unei tarte cu vişine, cu care mama ei o răsfaţă ori de câte ori are poftă. Vedeta a postat reţeta pe blogul personal.
Ingrediente: 6 ouă, 8 linguri mari de făină, 12 linguri rase de zahăr, 6 linguri de apă, 6 linguri de ulei, coajă de lămâie, fructe (vişine/ prune/ caise).
Mod de preparare: Într-o oală mică, pe foc, se dizolvă zahărul în apă până se face sirop, pe care-l lăsăm să se răcească. Separăm albuşurile se bat cu mixerul până se fac spumă. În stadiul acesta adăugaţi un praf de sare şi un vârf de linguriţă de oţet. Punem puţin câte puţin siropul, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, uleiul (care se adaugă lingură cu lingură). Făina o adăugăm ultima, puţin câte puţin. Când e gata compoziţia, amestecăm totul cu o jumătate de plic de praf de copt şi coaja de lămâie.
Fructele se spală, se curăţă de sâmburi, se presară cu zahăr. Apoi, se scrug de zeamă şi se tăvălesc prin făină. Compoziţia se toarnă într-o tavă, pe care am aşezat în prealabil o hârtie de copt. Apoi, presărăm fructele peste ea. O dăm la cuptor pentru 40-45 de minute. Când e gata, se pudrează cu zahăr.