REŢETA ZILEI - LUNI: Cheesecake cu biscuiți și mango, un desert delicios şi uşor de preparat
Publicat pe 03.08.2015 la 18:15 Actualizat pe 03.08.2015 la 18:31
Ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie? Pregăteşte o reţetă de vară, foarte simplă şi uşor de preparat, şi anume Cheesecake cu biscuiți și mango.
Ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie? Pregăteşte o reţetă de vară, foarte simplă şi uşor de preparat, şi anume Cheesecake cu biscuiți și mango.
Acest desert a fost preparat de soţia bucătarului Nicolai Tand, în scurt timp şi a ieşit delicios. Iată de ce ai nevoie pentru a-l prepara.
Ingrediente:
- 250 g de biscuiți;
- 100 g de unt;
- 150 g zahăr pudră
- 2 ouă;
- un mango;
- 2 linguri de zeamă de lămâie;
- 800 gr de Iaurt cu 10% grăsime;
- puțin griș.
Mod de preparare
Pentru început, punem biscuiții în blender și îi transformăm în pudră, peste care vom adăuga untul. După ce ungem o tavă cu unt, turnăm compoziția din blender. Pentru a uniformiza pudra de biscuiți, presăm cu ajutorul unui pahar. Lasăm tava timp de zece minute la frigider.
În continuare, într-un vas, amestecăm iaurtul cu zahăr pudră și griș (ca să absoarbă zeama lăsată de iaurt). Peste amestec, adăugăm ouăle și omogenizăm compoziția. Scoatem tava de la rece și turnăm compoziția obținută mai înainte peste pudra de biscuiți.
Desertul va sta 30 de minute în cuptor, la temperatura de 180 de grade. Între timp, tăiem un mango pe jumătate și îi scoatem sâmburele. Îl decojim și îl tăiem cubulețe, după care îl blenduim și îl servim alături de desert.
Poftă bună!
Foto: nicolaitand.ro
M.T.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: "Musaca din carne de curcan", perfectă pentru o masă de weekend