REŢETA ZILEI - LUNI: Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie reţeta sa secretă pentru MUCENICI
Publicat pe 09.03.2015 la 09:08 Actualizat pe 09.03.2015 la 09:08
Astăzi, avem o surpriză pentru voi, la "Reţeta zilei". Chef Cătălin Scărlătescu ne-a dezvăluit reţeta sa secretă pentru cei mai delicioşi mucenici.
Astăzi, avem o surpriză pentru voi, la "Reţeta zilei". Chef Cătălin Scărlătescu ne-a dezvăluit reţeta sa secretă pentru cei mai delicioşi mucenici.
Aluat de covrigei: 500 g făină, 50 g drojdie, 200 ml apă călduţă, 1 praf sare, zahăr vanilat, 100 ml ulei;
Zeama de la mucenici: 2-3 litri apă, 350 g zahăr, coajă de lămâie, 1 praf sare, zahăr vanilat, 1 lingurita scorţişoară, 800 g nucă măcinată, esenţă de rom;
Preparare: Se pune făina într-un vas, se face o gaură la mijloc în care se adaugă drojdia, sarea, zahărul vanilat, uleiul și puțină apă călduţă. Se frământă coca câteva minute și se lasă la crescut (câteva minute). Aluatul se întinde cu sucitorul, se taie fâșiuțe şi se formează opturi mici. Se opăresc câteva minute, se pun în sită, la scurs, apoi se bagă în cuptor, la foc potrivit. După ce s-au copt, se lasă să se răcească şi să se întărească. Separat, puneți o oală cu 3-4 litri de apă la fiert și după ce dă în clocot adăugați zahărul și mirodeniile. La sfârşit, adăugați nuca măcinată, dar și mucenicii. Poftă bună!
Nu pierde MAREA PREMIERA “Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor” – 9 si 10 martie, ora 20:30.
Citeşte şi: