REŢETA ZILEI - LUNI: Colţunaşii bunicii
Publicat pe 20.10.2014 la 16:21 Actualizat pe 20.10.2014 la 16:30
Colțunașii cu brânză au gust de copilărie și formă de aripi de înger în zbor. Este o reţetă din cartea cu bucate a bunicii şi este prezentată de Prinţesa Polonic pe blogul personal.
Colțunașii cu brânză au gust de copilărie și formă de aripi de înger în zbor. Este o reţetă din cartea cu bucate a bunicii şi este prezentată de Prinţesa Polonic pe blogul personal.
Ingrediente:
- 3 ouă mari ecologice
- 200 g făină
- 1 lingură ulei de măsline
- 250 g brânză slabă de vaci
- 1 plic zahăr vanilinat
- 10 linguri de zahăr brun
- 20 g de unt
- 150 ml smântână dulce pentru frișcă
Frământați timp de 10 minute un aluat din 2 ouă, 160 g de făină și o lingură de ulei de măsline, apoi lăsați-l să se odihnească 30 de minute acoperit cu un bol. Între timp, pregătiți umplutura colțunașilor amestecând bine brânza de vaci cu un ou, zahăr vanilinat și 5 linguri de zahăr brun.
Întindeți aluatul care a lenevit sub bol jumătate de oră folosind un sucitor sau o mașină pentru făcut paste. Trebuie să obțineți o foaie cât subțire de aluat, de câțiva milimetri. Cu ajutorul unui cuțit împărțiți aluatul în pătrate cu latura de 10 cm. Puneți în centrul fiecărui pătrat câte o lingură de brânză și umeziți cu apă rece laturile aluatului. Pliați fiecare pătrat astfel încât să obțineți un triunghi. Presați foarte bine marginile colțunașilor și puneți-i apoi într-o oală cu apă care fierbe.
Fierbeți colțunașii 10-12 minute, apoi puneți-i într-o strecurătoare la scurs. Într-un wok topiți untul și rumeniți colțunașii 3 minute. Adăugați smântâna dulce și luați-i de pe foc.
Se devorează calzi presărați cu restul zahărului brun.
L.F.
Foto: printesapolonic.ro
Citeşte şi: