REŢETA ZILEI - LUNI: Rapid şi gustos - Mini tarte cu cireşe
Publicat pe 01.06.2015 la 15:52 Actualizat pe 01.06.2015 la 15:56
Ce poate să fie mai delicios decât un desert cu fructele de sezon? Pentru astăzi vă recomandam mini tarte cu cireşte. Conform petitchef.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Ce poate să fie mai delicios decât un desert cu fructele de sezon? Pentru astăzi vă recomandam mini tarte cu cireşte. Conform petitchef.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Ingrediente:
PENTRU BLAT:
- 200 g unt
- 100 g zahăr
- 2 gălbenușuri
- esență de vanilie
- o jumătate linguriță cu bicarbonat de amoniu stins în zeamă de lămâie
- 300-350 g făină
PENTRU UMPLUTURĂ:
- un plic de budincă
- 350 g lapte dulce
- 50 g unt
- 3 linguri zahăr
- esență vanilie
PENTRU DECOR:
- 0.5 kg cireșe
- o cană apă
- o cană zahăr
- frunze de mentă
Preparare:
Etapă 1: Spălăm cireșele, le rupem codițele și le scoatem sâmburii. Din o cană cu zahăr și o cană cu apă fierbem un sirop gros în care punem cireșele.
Etapă 2: Lăsăm cireșele să se răcească în sirop. Pregătim aluatul amestecând toate ingredientele. Din aluatul potrivit de moale întindem o foaie mai groasă și tăiem forme rotunde.
Etapă 3: Ungem formele de tartă cu ulei și le tapetăm cu făină, apoi le garnisim cu aluat. Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță. Se dă la cuptor pentru 15-20 minute.
Etapă 4: Într-un vas punem laptele cu praful de budincă și zahărul . Punem pe foc și amestecăm până se îngroașă. Oprim focul și adăugăm untul și esența.
Etapă 5: Cu această budincă umplem mintartele. Deasupra repartizăm cireșele pe care le scoatem înainte din sirop și le lăsăm puțin să se scurgă.
Etapă 6: Putem stropi fiecare tartă cu câteva picături din siropul în care au stat cireșele. Decoram cu frunze de mentă.
Sursă foto Hepta
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ - Desert rapid cu mascarpone şi mure
REŢETA ZILEI - Sâmbătă - Fresh şi rece: Granita cu pepene roşu
E.V