REŢETA ZILEI - LUNI: Şalău umplut
Publicat pe 11.05.2015 la 16:20 Actualizat pe 11.05.2015 la 16:56
Şalăul umplut este o propunere perfectă pentru o masă de seară consistentă, care nu creează probleme de digestie.
Şalăul umplut este o propunere perfectă pentru o masă de seară consistentă, care nu creează probleme de digestie.
Ingrediente: un şalău mare, 300 gr de ciuperci asortate, o legătură de pătrunjel, o legătură de usturoi verde, o ceapă albă de mărime medie, 1 kg de cartofi, 3-4 morcovi mari, sare, piper, ierburi aromatice, ulei de măsline, o lămâie
Mod de preparare amestec: Se amestecă ciupercile cu ceapa albă, pătrunjelul şi usturoiul verde tăiat rondele, pe care le tragem la tigaie în puţin ulei de măsline. Se călesc toate aproximativ 10 minute. Între timp, spălăm peştele bine şi îl curăţăm de solzi. Apoi, se pune umple şalăul cu amestecul de ciuperci şi se coase pentru ca amestecul să nu iasă.
Mod de preparare garnitură: tăiem morcovii şi cartofii cubuleţe şi condimentăm totul cu cu sare, piper şi ierburi aromatice, după gust. La final, se adaugă şi câţiva căţei de usturoi întregi. Se stropeşte tptul cu puţin ulei de floarea soarelui şi cu o cană de apă.
Aşezăm peştele peste legume şi pregătim un ameste din 3-4 linguri de ulei de măsline, sare, piper, ierburi aromatice, pătrunjel tocat mărunt, pe care îl turnăm peste peştele umplut, care se aşează peste patul de legume şi se bagă la cuptor circa 45-50 de minute.
Citeşte şi: