Reţeta zilei - LUNI: Supă cremă de dovleac - Potrivită pentru serile răcoroase de toamnă
Publicat pe 07.09.2015 la 17:10 Actualizat pe 07.09.2015 la 17:25
Serile de toamnă pot deveni mai frumoase dacă te răsfeţi cu câteva feluri de mâncare fierbinţi şi delicioase, astfel că pentru astăzi la rubrica noastră "Reţeta zilei", îţi propunem un preparat care cu siguranţă o să-ţi placă.
Serile de toamnă pot deveni mai frumoase dacă te răsfeţi cu câteva feluri de mâncare fierbinţi şi delicioase, astfel că pentru astăzi la rubrica noastră "Reţeta zilei", îţi propunem un preparat care cu siguranţă o să-ţi placă.
Supa cremă de dovleacă este potrivită pentru acest anotimp, nu necesită mult timp şi de asemenea este o reţetă de dificultate medie.
Ingrediente:
1/2 linguriţă sare, 400 ml supă de pui, 2 morcovi, 200 gr ceapă, 1 kg miez dovleac placintar tăiat cubuleţe, 2 linguri unt, 200 ml smântână grasă.
Metoda de preparare
Taie dovleacul în cubuleţe mici, curăţă şi feliază morcovii, taie ceapa în rondele.Pune-le într-o oală împreună cu supa de pui şi puţină sare şi lasă-le să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 40 de minute, până când dovleacul este foarte moale.
Toarna legumele fierte cu tot cu zeamă rămasă într-un blender şi adaugă untul. Mixeaza până când devin o pastă groasă. Amestecă şi smântână în crema de supă. Serveşte supa caldă cu o lingură de smântâna şi crutoane crocante cu oregano.
Sursă foto foodstory
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Cel mai delicios tort cu ciocolată, migdale şi nuci
REŢETA ZILEI - VINERI: Cum să faci cea mai bună baclava, în doar câteva minute