REŢETA ZILEI: MARŢI - Clătitele braşovene, un deliciu! La fel de bune în orice oraş le prepari
Publicat pe 06.10.2015 la 12:25 Actualizat pe 06.10.2015 la 12:41
Ce poate fi mai bun decât o mâncare preparată cu suflet? Dacă până acum clătitele dulci erau cele cu care te răsfăţai, acum, tot clătitele sunt la baza unui fel de mâncare ce te va cuceri.
Ce poate fi mai bun decât o mâncare preparată cu suflet? Dacă până acum clătitele dulci erau cele cu care te răsfăţai, acum, tot clătitele sunt la baza unui fel de mâncare ce te va cuceri.
De ce ai nevoie?
Pentru clătite: lapte, un pahar de apă, două ouă şi o jumătate de cană de făină, 1 sau 2 linguri de ulei
Pentru umplutură: ficatei de pui, ceapa, ciuperci feliate, ouă, făină, lapte, sare, piper, boia dulce, cimbru uscat
Pentru prăjit: ouă, pesmet, ulei
Cum se prepară?
Amestecă ingredientele pentru clătite cu un tel şi nu uita să pui două linguri de ulei înainte de a pune compoziţia în tigaie.
La 500g de lapte, pune o lingură de ulei. Păstrează raţia pentru a avea un rezultat impecabil.
Sparge oăule în castron şi adăugă treptat ingredientele în timp ce amesteci cu un tel. După ce compoziţia se omogenizează şi devine fluidă, o poţi turna în tigaie.
După ce ai pregătit clătitele sau chiar în timp ce le prăjeşti, trebuie să prepari umplutura. Prăjeşte uşor ficăţeii în ulei apoi lasă-i la răcit şi toacă-i mărunt. Căleşte ceapa în grăsimea rămasă alături de ciupercile tăiate în felii mici. Pune făina şi laptele rece şi amestecă cu ouăle bătute. Se adaugă în tigaie amestecul de ficat şi ciuperci, apoi se condimentează după gust şi se lasă pe foc până ce se îngroaşe uşor. Când compoziţia e gata, umple toate clătitele pe care le-ai făcut, dă-le prin ou, pesmet şi prăjeşte-le în ulei. Le poţi servi alternativ cu sos de roşii sau cu smântână.
Poftă bună!
Sursă foto: criss75-despremine.blogspot.com
A.C.