REŢETA ZILEI - MARŢI: Ou Faberge, spectaculos şi gustos
Publicat pe 26.01.2016 la 16:05 Actualizat pe 26.01.2016 la 16:27
Pentru astăzi la reţeţa zilei vă propunem un preparat special. Ouălele Faberge îşi au originea în cutuma bolşevică şi cu siguranţă este o reţeţă cu care o să îţi impresionezi invitaţii.
Pentru astăzi la reţeţa zilei vă propunem un preparat special. Ouălele Faberge îşi au originea în cutuma bolşevică şi cu siguranţă este o reţeţă cu care o să îţi impresionezi invitaţii.
Ingrediente pentru 10 ouă:
2 ceşti supă de carne de vită (pui sau curcan), 20 gr. gelatină, 1 ardei roşu proaspăt, boabe de porumb din conservă ( se pot folosi şi boabe de mazăre), 300 gr. şuncă, sare, piper, verdeaţă. În loc de şuncă puteţi utiliza carne de pui sau carne de curcan.
Conform bucatarie.at.ua, modul de preparare este:
1. Se pregăteşte cojile de ou. Se spală ouăle cu apă rece după care vârful îl spargem şi cu grijă facem o gaură de aproximativ 2-2,5 cm diametru. Se goleşte conţinutul lor, după care se spală interiorul lor cu apă rece şi se intorc cu spărtura în jos pentru a se usca bine.
2. Gelatina se înmoaie în 30 ml apă pentru 10 min, după care se încălzeşte până când s-a dizolvat complet (nu se fierbe) şi se amestecă cu supa. Se taie şunca şi ardeiul în cubuleţe. Scurgeţi apa din porumb.
3. Punem ingredientele în toate cojile de ouă în mod proporţional: ardei gras, pătrunjel sau mărar, şuncă, porumb, ardei gras şi puţin părunjel până se umple oul. Se toarnă supa, după care ouăle se dau la frigider până a doua zi.
Le decojim cu grijă pentru a nu strica forma lor. Decorate, le putem servit ca o gustare rece. De Paşte pot sta pe un platou alături de ouăle roşii. Este un aperitiv de mare efect, merită să-l încercati!
Sursă foto irinareisler.ro
Citeşte şi
E.V