REŢETA ZILEI - MARŢI: Penne cu roşii şi busuioc! Răsfăţaţi-vă cu paste, fără prea multe calorii
Publicat pe 13.01.2015 la 16:14 Actualizat pe 13.01.2015 la 16:34
Dacă vă este poftă să mâncaţi paste, însă nu vă permiteţi să vă alintaţi cu preparate prea bogate în calorii, vă recomandăm să încercaţi această reţetă de penne cu roşii şi busuioc.
Dacă vă este poftă să mâncaţi paste, însă nu vă permiteţi să vă alintaţi cu preparate prea bogate în calorii, vă recomandăm să încercaţi această reţetă de penne cu roşii şi busuioc.
Este o reţetă uşor de preparat, extrem de gustoasă şi fără prea multe calorii.
INGREDIENTE
- 400 g paste penne rigate
- 800 g de roşii (proaspete sau în conservă)
- 1 ceapă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 10 frunze proaspete de busuioc
- puţin parmezan ras
- sare şi piper, după gust
MOD DE PREPARARE
Pastele se fierb al dente. Într-o tigaie mare se prăjeşte 2 minute ceapa, până când devine moale. Se adaugă roşiile tocate mărunt şi se fierb aproximativ 5 minute, până se formează un sos. Se condimenteaza cu sare şi piper. La sfârşit se adaugă frunzele de busuioc şi se mai ţine puţin la foc. Se toarnă sosul peste penne şi se amestecă uşor. Se servesc imediat, presărate cu puţin parmezan (mai mult de gust).
D.C.
foto simbol: Hepta
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - MARŢI: Salată cu seminţe de in! Îţi protejează inima şi are un gust delicios
REŢETA ZILEI - LUNI: Prăjitură cu topping de căpşuni! Te va da pe spate cu gustul ei savuros