REŢETA ZILEI - MARŢI: Tartă cu piersici - o reţetă raw vegană delicioasă şi uşor de preparat
Publicat pe 21.04.2015 la 15:39 Actualizat pe 21.04.2015 la 15:48
Cu această tartă rafinată cu piersici îi vei impresiona până şi pe cei mai mofturoşi musafiri. În plus, este uşor de preparat, ea este gata în 10 minute.
Cu această tartă rafinată cu piersici îi vei impresiona până şi pe cei mai mofturoşi musafiri. În plus, este uşor de preparat, ea este gata în 10 minute.
Pentru crustă, vă recomandăm să daţi o fugă la magazinul bio din colţ şi să luaţi una care nu este făcută din făină de grâu sau alte cereale, ci din amidon, pentru că nu are niciun strop de gluten.
Ingrediente:
- 2 piersici mari proaspete, pe care le tai felii;
- 1 linguriţă de nectar de agave (opţional);
- 1 linguriţă de nucşoară;
- 1 ceaşcă de nuci crude;
- 1 ceaşcă de curmale;
- 1/2 ceaşcă nucă de cocos mărunţită, potrivit theglobalgirl.com.
Cum prepari tarta cu piersici?
Prima dată, pui într-un mixer nucile, curmalele, nuca de cocos (dar păstrezi o lingură pentru mai târziu), şi o jumătate de linguriţă de nucşoară. După ce vei obţine un amestec omogen, îţi vei îndrepta atenţia spre crusta fără gluten pe exteriorul căreia vei presăra fulgi de cocos. Efectul va fi unul senzaţional, îi va da pe spate pe cei pe care-i vei pofti la masă.
Odată ce termini acest pas, poţi să adaugi amestecul în crustă, după care aranjezi feliile de piersici deasupra. La final, presăraţi peste tartă nucşoara care v-a mai rămas şi turnaţi nectarul de agave, după care o lăsaţi un pic să respire la frigider, înainte să te înfrupţi din ea.
Poftă infinit de bună!
D.D.
Sursă foto: theglobalgirl.com
Citeşte şi:
VIDEO / REŢETA ZILEI - LUNI: Trandafiri din mere la cuptor! Un desert simplu de tot